Šilutiškiai bibliotekoje rašė Nacionalinį diktantą

Šeštadienį Lietuvoje ir ambasadose užsienyje buvo rašomas Nacionalinis diktantas.  Diktantas transliuotas per LRT radiją. LRT radijo žurnalistas Paulius Šironas skaitė lietuvių prozininkės Danutės Kalinauskaitės tekstą „Sugrįžimas“. Diktanto tekstas parinktas bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija.

Savo duris norintiems rašyti atvėrė Lietuvos bibliotekos. Trylika šilutiškių diktantą rašė Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, kuri šioje akcijoje dalyvauja jau antrus metus. Lietuvių kalbos žinias pasitikrinti atėjo Šilutės pirmosios gimnazijos gimnazistai, M. Jankaus pagrindinės ir Pamario pagrindinės mokyklų mokiniai, kt. Šeši susirinkusieji diktantą rašė pirmą kartą, o vienas jau buvo rašęs net keturis kartus.

Pamario gyventojai Nacionalinį diktantą rašė ir F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių, Kintų, Žemaičių Naumiesčio bei Usėnų filialuose.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 28 d. svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais). Nacionalinio diktanto finalas vyks balandžio mėnesį Vilniuje. Konkurso dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Žaneta Jokužytė,
Informacijos skyrius

IMG_0334+ IMG_0337 IMG_0341 IMG_0342IMG_0331+

Be the first to comment on "Šilutiškiai bibliotekoje rašė Nacionalinį diktantą"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*