Šilutės pirmosios gimnazijos bendruomenė išbandė šilutiškiams sukurtą stalo žaidimą

Naujo stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas Šilutės rajono švietimo bei ugdymo įstaigoms prasidėjo lapkričio 19 dieną, surengus varžytuves Šilutės pirmojoje gimnazijoje. Pirmieji stalo žaidimą išbandė šios gimnazijos 1c klasės moksleiviai, istorijos mokytojo eksperto Algirdo Gečo auklėtiniai. Mokytojas šiltai priėmė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojus, su dideliu susidomėjimu klausėsi žaidimo pristatymo ir žavėjosi projekto idėja. Jam labai patiko, kad įtraukti klausimai ne tik apie Šilutės miestą, bet ir rajoną.

Moksleiviams buvo pristatyta žaidimo sudėtis bei paaiškintos taisyklės. Išdalinus žaidimų komplektus, komandomis susiskirstę jaunuoliai entuziastingai pradėjo žaidimą. Gimnazistai pademonstravo puikias žinias, džiaugėsi radę klausimų apie savo gimtus miestelius, dalinosi naujai atrastais faktais apie Šilutę ir patį žaidimą, kai kurie prisipažino apskritai pirmą kartą žaidę tokį stalo žaidimą. Stalo žaidimai yra unikali socializacijos ir gyvo bendravimo bei mokymosi forma, įtraukianti ir smagi, sukurianti žaismingą, tačiau kartu ir konkurencingą aplinką. Tokia smagi atmosfera ir jautėsi klasėje viso žaidimo metu.

Pirmoji greičiausiai žaidimą užbaigusi komanda tapo nugalėtojais, jiems įteiktos saldžios dovanos, o mokytojui padovanotas stalo žaidimas. Tai A. Gečą labai pradžiugino.

Dar vienas toks varžytuvių turas surengtas ir istorijos mokytojos Laimos Toliušienės auklėtiniams, 2b klasės moksleiviams. Jiems pilietiškumo pamoka praėjo smagiai žaidžiant ir atrandant Šilutės kraštą. Pasibaigus žaidimui ir apdovanojus komandas, istorijos mokytoja surengė trumpą žinių patikrinimą – mokiniai turėjo užrašyti tai, ko naujo išmoko žaidimo metu. Pasirodo,  nemaža dalis mokinių atrado išties daug. Mokytojai L. Toliušienei irgi padovanotas stalo žaidimas.

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Be the first to comment on "Šilutės pirmosios gimnazijos bendruomenė išbandė šilutiškiams sukurtą stalo žaidimą"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*