Šilutės meno mokyklos pianistų sėkmė Palangoje

Lapkričio 26 d. Šilutės meno mokyklos pianistės ir jų mokytojos vyko į Lietuvos kurortą – Palangą. Tik šioje išvykoje laukė ne poilsio malonumai, o muzikavimo meistriškumo rodymas VI-ajame Žemaitijos krašto muzikos ir meno mokyklų jaunųjų pianistų festivalyje-konkurse „Pajūrio klavyrai“.

Šilutės meno mokyklą festivalyje – konkurse atstovavo mokytojos metodininkės Žydrės Adomaitienės mokinės Liepa Žadeikaitė ir Ugnė Kuskytė bei mokytojos ekspertės Liudmilos Kašėtienės mokinė Milana Čuchriajeva.

Apdovanojimų visoms Šilutės meno mokyklos mokinėms ir jų mokytojoms tikrai vertėjo laukti, nes jaunosios pianistės konkurse pademonstravo puikų meistriškumą. Liudmilos Kašėtienės mokinė Milana Čuhriajeva laimėjo konkurso Grand Prix. Žydrės Adomaitienės mokinės Liepa Žadeikaitė užėmė garbingą I-ąją vietą A kategorijoje, o Ugnė Kuskytė – 2 vietą C kategorijoje.

Jau tradiciniu tapusį festivalį – konkursą šeštąjį kartą rengia Palangos Stasio Vainiūno meno mokykla. Šiais metais smagu buvo susitikti muzikuoti gyvai, vis nežinant, ar nepasikeis epidemiologinė situacija, ar nebus suvaržytas dalyvavimas koncertuojant tokiame įdomiame, profesionaliame konkurse. Festivalis-konkursas „Pajūrio klavyrai“ apjungė perspektyvius pianistus iš Kretingos, Klaipėdos, Gargždų, Šilutės, Plungės, Palangos muzikos ir meno mokyklų. Tiek pedagogai, tiek jaunieji pianistai vėl prisiminė gyvų pasirodymų, rezultatų laukimo ir apdovanojimų virpuliukus ir džiaugsmą!

Be the first to comment on "Šilutės meno mokyklos pianistų sėkmė Palangoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*