Šilutės meno mokyklos orkestras ,,Pamarys“ Palangoje pelnė bronzą

Šilutės orkestras Palangoje.

Kovo 29-30 dienomis Palangos koncertų salėje vyko XIX-asis Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas „Muzika, viršijantį greitį!“

Čia aukščiausioje D kategorijoje varžėsi patys pajėgiausi neprofesionalūs orkestrai. Tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos „Brass.LT“, Pabradės fanfarinis orkestras, Panevėžio r. Perekšlių „Saulutė“, Rygos J.Medins muzikos mokyklos pučiamųjų orkestras. Šiame garbingame būryje buvo ir praėjusių metų C kategorijos Grand Prix laimėtojas Šilutės meno mokyklos fanfarinis orkestras ,,Pamarys“. Iškovotas titulas leido orkestrui šiais metais varžytis aukščiausioje čempionato kategorijoje. Jie buvo to verti ir šioje kategorijoje laimėjo III – bronzinę vietą.

Šilutės meno mokyklos fanfarinis orkestras „Pamarys“ savo pradžią skaičiuoja nuo 1998 metų. Jį įkūrė ir nuo to laiko jam vadovauja Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų mokytojas Gražvydas Raila. Jam padeda orkestro koncertmeisteris – Edgaras Noreika. Drauge su neatsiejama šokėjų grupe „Pamariete“, vadovaujama Judrės Railienės, fanfarinis orkestras „Pamarys“ yra nepakeičiamas miesto ir rajono švenčių, eitynių ir koncertų dalyvis. Jame groja esami ir buvę meno mokyklos mokiniai, absolventai ir mokytojai.

Šilutę garsinantis kolektyvas yra nuolatinis respublikinių Dainų švenčių dalyvis. Vadovai Gražvydas ir Judrė Railos – Dainų švenčių kūrybinės grupės nariai. 2006 metais kolektyvui įteikta Lietuvos liaudies kultūros centro nominacija ,,Aukso paukštė“.

Orkestras „Pamarys“ su choreografine grupe „Pamarietė“ pamario kraštą ir Lietuvą ne kartą garsino tarptautiniuose festivaliuose Prancūzijoje, Belgijoje, Lenkijoje.

Šilutės meno mokyklos fanfarinis orkestras ,,Pamarys“ – Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatų nuolatinis dalyvis. Kolektyvo vadovo G.Railos veikla bei orkestro muzikantų nuoširdus ir sistemingas darbas leido orkestrui pasiekti aukštų kolektyvo įvertinimų: „Pamarys“ įvairių čempionato kategorijų prizinių vietų nugalėtojas, laureatas ir  čempionas, o jo vadovas G.Raila ne kartą pripažintas geriausiu dirigentu.

Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatų „Pamario“ kolektyvo pasiekimai:
2002 m. – A kategorija III vieta;
2003 m. – A kategorija čempionas;
2004 m. – B kategorija II vieta;
2007 m. – B kategorija III vieta;
2008 m. – B kategorija čempionas;
2009 m. – C kategorija II vieta;
2011 m. – C kategorija III vieta;
2012 m. – B kategorija I vieta;
2013 m. – B kategorija II vieta;
2017 m. – B kategorija čempionas;
2018 m. – C kategorijos čempionas;
2019 m. – D kategorija III vieta.

Be the first to comment on "Šilutės meno mokyklos orkestras ,,Pamarys“ Palangoje pelnė bronzą"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*