Šilutės jaunieji muzikantai iš respublikinio konkurso grįžo nugalėtojais

Šilutiškiai laureatai K.Nognius (antras iš kairės) ir A.Kmita (trečias) su savo mokytoju G.Raila ir koncertmeistere G.Augaityte.

Praėjusį savaitgalį Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje įvyko XXVI–tojo respublikinio Juozo Pakalnio vardo jaunųjų atlikėjų konkurso finalinis turas. Jame pučiamaisiais grojantys Šilutės meno mokyklos mokiniai pasirodė puikiai ir grįžo namo nugalėtojais.  

Skirtingais instrumentais grojantys šio konkurso dalyviai į grupes skirstomi pagal amžių. Jauniausieji – iki 12 metų – muzikantai varžosi pirmojoje grupėje, antrojoje – 13-15 metų jaunuoliai. O trečiąją grupę sudaro vyriausi 16-19 metų muzikantai.

Šilutiškiai geriausiai pasirodė ir trečiojoje, ir antrojoje grupėje. Kasparas Nognius, grojantis eufonija, tapo III grupės pirmosios vietos laureatu. Eufoniją taip pat puikiai valdė ir Arnas Kmita, geriausiu tapęs II-joje grupėje. O Martynas Dirgėla, varžęsis trimito grojimu pirmojoje – jauniausiųjų – grupėje, namo parsivežė diplomą. Šių mokinių mokytojas – Gražvydas Raila, o jiems akompanavo koncertmeisterė Giedrė Augaitytė.

Tūba antrojoje grupėje konkurse grojęs Simonas Pranckevičius, tapo III vietos laureatu. Jo mokytojas – Edgaras Noreika, koncertmeisteris Marijus Sūdžius.

Taip pat garbingai Šilutę atstovavo ir gražiai jauniausiųjų grupėje šiame konkurse trombonu grojo Lukas Lynikas. Jo mokytojas Arvydas Stakvilevičius, o koncertmeisterė Kristina Budvytytė-Mejerė.

Gegužės 12 dieną Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vyks iškilmingas Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurso pirmųjų vietų nugalėtojų apdovanojimas ir koncertas. Jame dalyvaus ir gros jaunieji Šilutės talentai Kasparas Nognius ir Arnas Kmita.

Šis J.Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkursas rengiamas kas porą metų. Jo tikslas – kelti atlikimo pučiamaisiais instrumentais meninį lygį, atskleisti jaunus, perspektyvius muzikus. Grojimą vertina autoritetinga žiuri, kurią sudaro Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Juozo Gruodžio ir Stasio Šimkaus konservatorijų profesoriai, docentai.

Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų mokytojas G.Raila J.Pakalnio vardo konkursuose su savo mokiniais dalyvauja nuo pat savo darbo Šilutės meno mokykloje pradžios. Jo pirmasis mokinys A.Stakvilevičius, prieš 16-17 metų tapęs šio konkurso nugalėtoju, dabar yra G.Railos kolega Šilutės meno mokykloje ir jau pats į šį konkursą veža savo mokinius.

Be the first to comment on "Šilutės jaunieji muzikantai iš respublikinio konkurso grįžo nugalėtojais"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*