Šilutėje šurmuliavo festivalis „Trimitatis“  (NUOTRAUKOS)

Jau senai Šilutėje vienu metu nebuvo suvažiavę tiek daug didelių, gražių ir naujų autobusų. Jie čia kone iš visos Vakarų Lietuvos bei kitų vietų suvežė moksleivius į tautinės muzikos ansamblių ir orkestrų festivalį „Trimitatis“. Pagal 2001 metais Gargždų muzikos mokykloje kilusį sumanymą, kiekvienais metais ši tautiniais instrumentai grojančio jaunimo šventė kasmet rengimas vis kitame kaimyniniame rajone. Per septyniolika metų jis apkeliavo festivalio dalyvių miestus ir penktadienį antrą kartą buvo surengtas Šilutėje.   

Iš ryto atvykę jaunieji muzikantai iš Nidos, Klaipėdos miesto ir rajono, Plungės, Kretingos, Mažeikių, Naujosios Akmenės, Ventos, Kuršėnų, Marijampolės, Kalvarijos, Jurbarko, iš viso 45 kolektyvai, pasklido po Šilutės rajono mokyklas. Jose moksleiviams buvo surengti koncertai. O nuo pietų Šilutės kultūros ir pramogų centro prasidėjo repeticija bendram jungtiniam viso festivalio dalyvių pasirodymui.

Pavakare prasidėjęs festivalis „Trimitatis“ užbūrė jaunyste, muzikalumu ir grožiu. Ypač grojant jungtiniams orkestrams, kada scenoje vienu metu skambėjo pusantro šimto kanklių ar kitų instrumentų. O visą tai pradėjo ir savo, Pamario krašto, dainomis ir žaidimais svečius pasitiko Juknaičių pagrindinės mokyklos folkloro ansamblis „Skalviai“ drauge su Šilutės meno mokyklos kanklininkėmis.

Visi ir muzikantai, ir žiūrovai koncerto metu jautėsi labai smagiai ir jaukiai. Ir ne tik scenoje, bet ir užkulisiuose.

1 Comment on "Šilutėje šurmuliavo festivalis „Trimitatis“"

  1. šilutiškė | 2017-05-01 at 12:55 |

    Nuostabi šventė. Gaila, kad respublikinė žiniasklaida rašo apie padidintas ar sumažintas kūno dalis, bet visai nesidomi kultūra provincijoje.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*