Šilutėje surengtas antrasis etninės kultūros olimpiados turas

Moksleiviai varžėsi istoriniame Šilutės H.Šojaus dvare.

Sausio 30 d. Šilutės Hugo Šojaus muziejuje įvyko pirmosios Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados iš Klaipėdos regiono mokyklų antras turas. Tokios olimpiados tikslas – ugdyti brandžią, visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai susivokusią asmenybę, gebančią puoselėti, saugoti, išreikšti ir perduoti kitiems prigimtines (etnines) kultūros vertybes.

Šiame ture dalyvavo moksleiviai – pirmo turo nugalėtojai – iš Klaipėdos ir Šilutės rajonų mokyklų. Jų būta tik septyni, tad jais norisi visais pasidžiaugti. 6 – 8 klasių grupėje varžėsi Linas Kirjanovas iš Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos (mokytojos Dalia Agintienė ir Rasa Dulkienė), Gabrielė Paap iš Juknaičių pagrindinės mokyklos (mokytoja Rasa Gailiuvienė), Milda Tulabaitė iš Gargždų „Minijos“ progimnazijos (mokytoja Gintarė Januškienė), Greta Sikanova ir Gabrielė Popvaitė iš Klaipėdos rajono Ketvergių pagrindinės mokyklos (mokytoja Eglė Avilovienė).

9-12 kl. grupėje dalyvavo Šilutės Vydūno gimnazijos mokinės Emilija Skrodenytė (mokytojos Laimutė Pakalniškienė ir Angelė Alšauskienė) ir Aistė Čeponytė (mokytojos Jolita Švagždienė ir Angelė Alšauskienė). Moksleiviai turėjo parašyti testą tema „Lietuvių kalendorinės šventės“ ir atlikti etnokultūrinę kūrybinę raišką. Į respublikinį turą atrinkti: Linas Kirjanovas, Milda Tulabaitė, Gabrielė Popvaitė, Emilija Skrodenytė ir Aistė Čeponytė.

Antrą turą surengė Mažosios Lietuvos regiono etninės kultūros globos taryba. Visi olimpiados dalyviai ir mokytojai apdovanoti Etninės kultūros globos tarybos padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

Be the first to comment on "Šilutėje surengtas antrasis etninės kultūros olimpiados turas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*