Šilutėje pulsavo smagios džiazo improvizacijos

Trečiadienį Šilutės kultūros ir pramogų centre džiazo, ritmo ir improvizacinės muzikos vakarą surengė „Jazz Academy“ iš Kauno.

Centro antro aukšto fojė improvizacijas, muzikinius piešinius garsu susirinkusiems šilutiškiams piešė vokalistė Lina Rovaitė, saksofonininkas Tomas Razmus, fortepijonu Vytis Kišūnas, solidumo skambesiui bosine gitara suteikė Silvia Leonzio bei ritmu visą tai sutvirtino perkusininkas ir šio kolektyvo vadovas Arnas Mikalkėnas.

Šie puikūs jauni muzikantai atliko savo kurtas kompozicijas. Kaip sakė jas pristatydamas A. Mikalkėnas – ne viena jų gimė šio kolektyvo nariams lankantis svečiose šalyse. Tad šiuose kuriniuose buvo galima išgirsti įvairių šalių muzikinių motyvų bei vaizdų garsų.

„Jazz Academy“ – tai mokymo įstaiga, kurioje tobulinasi jau muzikinį išsivalinimą turintys jaunuoliai. Drauge su dėstytojais, žinomais džiazo muzikantais, drauge muzikuodami jie tobulina savo muzikinius įgūdžius. Tad į Šilutę atvykusiame kolektyve drauge grojo ir akademijos mokiniai, ir dėstytojai. Norėdami skleisti džiazo muziką, jie ir rengia koncertus vykdami į Lietuvos miestus. Muzikantams patiko gan gausiai susirinkusi publika bei jos reakcija į šio kolektyvo grojimą. Tad labai tikėtina, kad ateityje tokių džiazo muzikos koncertų Šilutėje gali būti ir daugiau.

Be the first to comment on "Šilutėje pulsavo smagios džiazo improvizacijos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*