Šilutėje Lietuvos muziejininkai aptarė šių metų darbus

Šiais metais Lietuvos muziejai daugiau dėmesio savo veikloje skyrė dvarų kultūrai. Apibendrinti šiais metais nuveiktus darbus muziejininkai šiandien ir rinkosi į Šilutės H.Šojaus muziejų, kur vyko Lietuvos muziejų kelio programos projekto baigiamoji konferencija „Dvarų kultūros atspindžiai“.

Pradžioje svečiams buvo surengta ekskursija po naujam gyvenimui prikeltą H.Šojaus dvarą. Po to parodą „Žvilgsnis į dvarininkų Hugo ir Eriko Šojų kolekcijas“ pristatė muziejaus direktorė Roza Šikšnienė. Ta proga buvo atidarytos trys naujos ekspozicijos – gyvosios gamtos, archeologijos ir eksponatai, kuriuos dvarininkas įsigijo kelionėse.

Konferenciją sveikinimu jos dalyviams pradėjo Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis. Po jo kalbėjęs Lietuvos muziejų asociacijos vadovas, Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza pradėjo pasidžiaugdamas naujai restauruotu Šilutės dvaru. Po to muziejų asociacijos vardu 65 metų jubiliejaus proga jis taip pat pasveikino Šilutės H.Šojaus muziejaus direktorę R.Šikšnienę.

Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius pasidžiaugė, kad penktus metus Lietuvos muziejų asociacijos rengiamas kultūros paveldo aktualinimo, kultūros turizmo plėtros ir modernių muziejinių iniciatyvų edukacinis projektas „Lietuvos muziejų kelias“ tampa vis populiaresnis. Šių metų rengta tema „Dvarų kultūros atspindžių“ sulaukė didelio susidomėjimo. Turėdami tokį sėkmingą pavyzdį, panašiu principu ima dirbti ir kitos kultūros įstaigos.

Asociacijose vadovas atkreipė dėmesį, kad šių metų „Dvarų kultūros atspindžių“ kelias ir jo sėkmė priklausė nuo kiekvieno muziejus darbuotojų išmonės bei sugebėjimo programai užsitikrinti didesnį ar mažesnį finansavimą. Bendras šių metų lankytojų skaičius liudijo, kad ši programa buvo populiari ir pritraukė daug žmonių. O dabar laukia kitas uždavinys – tinkamai pasiruošti valstybės šimtmečio programai.

Pasidžiaugti muziejininkų pasiekimais ir pasveikinti su sėkmingu „Dvarų kultūros atspindžių“ kelio projektu į Šilutę atvažiavo ir Kultūros ministro pavaduotojas Romas Jarockis.

Tolimesniame konferencijos darbe kiekvieno Lietuvos regiono šio projekto koordinatoriai pristatė savo darbus ir pasiekimus. Taip pat vyko ir diskusija „Žvilgsnis į ateitį: 2017 metų Lietuvos muziejų kelio „Vasario 16-tosios kūrėjai ir puoselėtojai“ aktualumas ir formos“.

Be the first to comment on "Šilutėje Lietuvos muziejininkai aptarė šių metų darbus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*