Šilutėje bus rodomi „SCANORAMOS“ filmai

Netrukus Šilutės kinomanai turėtų nudžiugti: baigus derinti detales Šilutės kultūros ir pramogų centre bus pradėti rodyti Europos šalių nekomerciniai kino filmai. Tokia galimybė atsirado pasirašius bendradarbiavimo sutartį su Viešąja įstaiga „Kino aljansas“, kuri labiau žinoma kaip Europos šalių kino forumas „Scanorama“. 

„Scanorama“ į Lietuvą atveža geriausius, vertingiausius ir Europoje pripažintus filmus. 2003 metais šis forumas pirmasis Lietuvoje Europos kiną perkėlė į platesnę geografinę teritoriją – Kauną, Klaipėdą, Šiaulius. Dabar „Scanorama“ pradeda žengti ir į Lietuvos rajonus.

Pagrindiniai festivaliai „Scanorama“ forumai rengiami rudenį, kuomet yra vyksta tokiu pat vardu pavadintas festivalis. Pagal pasirašytą su Šilutės kultūros ir pramogų centru bendradarbiavimo sutartį, kino forumas siūlo šilutiškiams filmus, iš jau vykusių Lietuvoje festivalių. „Scanoramos“ kataloge yra 25 įvairių Europos šalių nekomercinio kino juostos, kurių dauguma 2018 metų. Šio kino forumo darbuotojai labai atidžiai renkasi, kokius filmus rodyti Lietuvos žiūrovams. Dėl to bemaž visos siūlomi filmai yra tituluoti įvairių pasaulinių kino festivalių nugalėtojų laurais.

Vasaros metu šiuos filmus planuojama rodyti trečiadieniais 19 valandą. Pagal pasirašytą su kino forumu „Scanorama“ sutartį, bilietas į kino seansą Šilutės kultūros ir pramogų centre kainuos 3 eurus. Tačiau gali būti ir kitaip, jei filmų turėtojai to paprašys. Visi filmai bus originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

Kino mėgėjai apie būsimą kino filmą bus informuojami Šilutės kultūros ir pramogų centro interneto svetainėje, centro feisbuko paskyroje, žiniasklaidos priemonėse.

Be the first to comment on "Šilutėje bus rodomi „SCANORAMOS“ filmai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*