Šiltas susitikimas su vydūniečiais

Vakar Šilutės F.Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko šilutiškių susitikimas su Bitėnuose stovyklaujančiais Vydūno draugijos nariais.  

Draugijos pastarųjų metų veiklą pristatė Vydūno jos pirmininkas Tomas Stanikas. Jis taip pat papasakojo ir apie rašytinį Vydūno palikimą, kurį draugija po truputėlį atgaivina, fotografuotiniu būdu iš naujo leisdama filosofo knygas. Pirmininkas priminė ir pagrindines Vydūno išsakytas mintis, kurios tebėra labai aktualios ir šiais laikais.

Jį papildė ilgametis draugijos vadovas, dabar Garbės pirmininkas, Vacys Bagdonavičius. Jis ne tik kalbėjo apie Vydūno keltas ir iki šiol aktualumo nepraradusias filosofo mintis, bet ir prisiminė Vydūno kelią namo, į Lietuvą, ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. V.Bagdonavičius džiaugėsi, kad 2018 metai Lietuvoje yra paskelbti Vydūno jubiliejiniais metais. Jis vylėsi, kad filosofo iškėlimas valstybiniu lygiu, padės grįžti prie pamatinių žmogiškų vertybių, kurias visados pabrėždavo Vydūnas.

Savo atsiminimais, kaip 1988 metais buvo pastatytas Vydūno vaidinimas „Mūsų laimėjimas“, pasidalino tuometinė Šilutės M.Jankaus lietuvių kalbos mokytoja Dalia Žibaitienė. Ji kalbėjo, kad tada ne tik jos mokiniai, vaidinę spektaklyje, dainavo Vydūno dainas.

Savo įspūdžius išsakė ir stovyklautojai. Keletą naujų stovykloje išmoktų Vydūno giesmių pagiedojo į svečius atvykę vydūniečiai. Susitikimas baigėsi bendra svečių nuotrauka prie Vydūno atminimui 1988 metais pakabinto ženklo, jo vardu pavadintos gatvės pradžioje Šilutėje.

DSC07551

T.Stanikas pristato naujai išleistą Vydūno knygą.

DSC07579

V.Bagdonavičius dalinasi savo pastebėjimais.

DSC07604

Draugijos giesmės susirinkusiems.

DSC07620

Atsiminimais dalinasi D.Žibaitienė.

DSC07647

Kalba vydūnietis Audrius Daukša.

DSC07678

Vydūniečiai Vydūno gatvės pradžioje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susitikimus Vydūno draugijos nariai visuomet pradeda savo himnu.

Audrius Daukša skaito J.Marcinkevičiaus eilėraštį:

1 Comment on "Šiltas susitikimas su vydūniečiais"

  1. Tomas Stanikas | 2016-08-16 at 12:56 |

    Ačiū!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*