Šilgalių bibliotekos įkūrimo 55-erių metų sukakties minėjimas

Balandžio 23 d., šalyje minint 19-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Ateik – sužinok ir išmok“, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Šilgalių filiale organizuota teatralizuota muzikinė popietė suaugusiems „Šilgalių biblioteka: tobulėjimo keliu einant“, skirta Šilgalių bibliotekos įkūrimo 55-erių metų sukakčiai paminėti. Biblioteka Šilgaliuose įkurta 1964 metais. Iš pradžių tai buvo tik nedideliame mediniame namelyje esanti maža skaityklėlė. Daugelį metų biblioteka buvo keliama iš vienų patalpų į kitas, kol 2016-aisiais įsikūrė naujose, erdviose patalpose.

Šventinio renginio metu bibliotekininkė Tatjana Biliūnienė trumpai apžvelgė bibliotekos istoriją bei prisiminė joje dirbusius žmones. Padėka ir atminimo dovana už svarų bibliotekinio darbo indėlį į Šilgalių bibliotekos istoriją įteikta 1970-1993 m. šioje bibliotekoje dirbusiai šilgališkei Irenai Jakštienei. Už meilę knygai ir kraštui padėkos raštais bei literatūrinėmis dovanomis pagerbti aktyviausi skaitytojai – Petras Opolskas ir Danguolė Alaburdienė. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę, Ramutė Vaitkuvienė už ilgametį ir nuoširdų darbą Šilgalių bibliotekoje Tatjanai Biliūnienei įteikė padėkos raštą ir dovanėlę. Taipogi pristatyta ir kiekvienam šventės dalyviui padovanota bibliotekininkų parengta ir išleista informacinė brošiūra apie Šilgalių bibliotekos bei kaimo istoriją.

Jubiliejiniame vakare dalyvavo ir gražiausius sveikinimo žodžius Šilgalių bibliotekos įkūrimo 55-erių metų sukakties proga skyrė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė, Stoniškių seniūnijos seniūno pavaduotojas Gintautas Stančaitis, kolegės iš Stoniškių, Piktupėnų, Kentrių bibliotekų, Šilgalių bendruomenės pirmininkė Kristina Dvarvytienė, Stoniškių pagrindinės mokyklos atstovės ir kiti.

Pagėgių savivaldybės kultūros centro jaunimo teatro studijos „Aidas“ nariai, vadovaujami režisierės Danutės Bardauskienės, atliko ištrauką iš satyrinės rašytojos Vytautės Žilinskaitės humoreskos „Prie pragaro vartų“. Skambia daina susirinkusiuosius sveikino Pagėgių savivaldybės kultūros centro folkloro ansamblis „Kamana“ su vadove Aksavera Mikšiene.

Jubiliejinį vakarą drauge su bibliotekininke Tatjana Biliūniene vedė ir vokalinį pasirodymą dovanojo nuolatinė Šilgalių bibliotekos skaitytoja, Tauragės Žalgirių gimnazijos gimnazistė Neilita Budnikaitė. Vakaras palydėtas pokalbiais ir šventinių gardėsių skanavimu prie arbatos puodelio.

Daugiau skaityti: http://www.pagegiusvb.lt/vaikams/naujienos-vaikams/silgaliu-bibliotekos-ikurimo-55-eriu-metu-sukakties-minejimas/

Tatjana Biliūnienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Šilgalių filialo bibliotekininkė 

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Šilgalių bibliotekos įkūrimo 55-erių metų sukakties minėjimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*