Vakar – svarbus ir reikšmingas įvykis (nuotraukos)

Vakar Šilutėje buvo duota pradžia svarbiam kultūriniam reiškiniui – Šilutės Hugo Šojaus muziejuje atidaryta penkių dailininkų jungtinė tapybos darbų paroda „Penkių sąjunga. Spalvotieji. Plius vienas“.

Šilutės mieste bei rajone išties yra nemažai dailininkų. Pasitaikydavo, kad priprašyti surengdavo savo darbų parodas. Tačiau tai greičiau buvo išimtis nei taisyklė. O vakar, paskatinti įvairiapusės asmenybės Eugenijaus Šuldiakovo, kurio viena iš veiklų yra tapyba, Šilutės Hugo Šojaus muziejaus parodų salėje susijungę penki dailininkai ir viena jaunoji kūrėja surengė jungtinę parodą.

Savo tapybą čia eksponuoja Raimondas Plikšnys iš Rusnės, Nijolė Gadeikienė – dailininkė iš  Gargždų, spalvingų drobių autorius iš Pagrynių Simonas Norbutas, akrilo dažais tapanti Gintarė Merkytė. Energetinius darbų ciklą ant drobės pristato ir pats E.Šuldiakovas. Jis taip pat pakvietė parodoje dalyvauti savo mokinę iš Žagatpurvių Juditą Tarvydaitę. Pradėjusi pas jį mokytis meninių dalykų, dabar mokslus tęsia Šilutės meno mokyklos Švėkšnos dailės skyriuje.

Po emocingos, subūrusius šiuos skirtingus, tačiau kažkuo panašius tapytojus, parodos kuratoriaus E.Šuldiakovo kalbos, savo darbus trumpai pristatė ir dailininkai. Vis dėlto už juos daugiau kalbėjo ir pasakojo jų darbai nei patys autoriai. Išskyrė emocingasis S.Norbutas, kuris paaiškino savo požiūrį į tapybą, sostinę, Klaipėdą bei Šilutės žmones. Teisingiau į tą emocinę būseną, kurią patiria grįžęs į Šilutę.

Taigi, pirmas įvykis: atsirado (susijungė ar buvo sujungti) tapytojų grupė. Iki šiol mūsų miestelyje to nėra buvę. Antra – atsirado (gal pasimatė) nauja erdvė parodoms – Šilutės Hugo Šojaus muziejus. Tai taip pat įvykis. Tokios patogios ir tapybai eksponuoti tinkamos vietos iki šiol Šilutėje nebuvo.

 

Be the first to comment on "Vakar – svarbus ir reikšmingas įvykis (nuotraukos)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*