Senieji metaliniai kryžiai sugulė popieriaus lapuose

Savaitės pradžioje Žemaičių Naumiesčio muziejuje atidaryta Irenos Šarkuvienės piešinių paroda „Senieji metaliniai kryžiai“.

Metalinius kaltinius kapinių kryžius meninkės išsilavinimą turinti I. Šarkuvienė piešia jau trečius metus. Pradėjusi nuo netoli namų Pavilnučio kaime esančių senųjų kapinių, pamažu dailininkė apvažiavo nemažą dalį Šilutės rajono, pamario bei Pajūrio Amžino poilsio vietų. Vėliau buvo išvykos į Plungės rajoną – iš viso iki šiol aplankytos 249 kapines. Parodoje ir galima pamatyti jose dar rastų kryžių. O prie kiekvieno jų yra ir įrašas, kur toks paminklas yra. Planuose – važiuoti į Telšių rajoną.

Profesionaliai ir labai tiksliai nupiešti metaliniai kryžiai perteikia ne tik meninę išvaizdą, bet turi ir išliekamąją dokumentinę kalviškų darbų vertę,: kaip sakė I. Šarkuvienė, po kurio laiko vėl sugrįžusi į jau aplankytas vietas – dažnai pasigenda čia neseniai dar stovėjusių Amžiną poilsį.

Laikantis visų medicininių saugumo taisyklių, parodą galima aplankyti Žemaičių Naumiesčio muziejaus darbo metu: kiekvieną darbo dieną nuo 9 iki 17 val. Penktadienį – nuo 9 iki 16 val.

Žemaičių Naumiesčio muziejaus informacija

Be the first to comment on "Senieji metaliniai kryžiai sugulė popieriaus lapuose"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*