Seniai lauktas svečias – Valstybinis Šiaulių dramos teatras – atvyksta į Šilutę

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, seniai bebuvęs Šilutėje, kaip tik šią kryptį pasirinko pirmosioms 86-ojo sezono gastrolėms. Šilutiškiams ir kitiems Vakarų Lietuvos pakrantės gyventojams šiauliečiai atveža du linksmus spektaklius, kuriuos pamatyti žiūrovai kviečiami rugsėjo 28 d. į Šilutės kultūros centrą: 12 val. vaikai – į „Mikę“ pagal anglų rašytojo Aleno Milno knygas, o suaugusieji – 18 val. į prancūzų dramaturgo Marselio Panjolio romantinę istoriją „Duonkepio žmona“. Šie abu spektakliai ypač mylimi ir lankomi žiūrovų.  

Mikę myli visi

mikes_1Vienam žinomiausių vaikiškų personažų Mikei Pūkuotukui – beveik 90 metų, su juo užaugo ne viena karta, tačiau jis ir jo draugai išliko vaikiškai artimi visiems laikams ir visiems kraštams. Smagiausios Mikės Pūkuotuko ir jo draugų istorijos Paslaptingoje Girioje atgyja nuotaikingame vienos dalies spektaklyje „Mikė“ (rež. Algimantas Pociūnas). Neprilygstamasis Mikė ir jo ištikimieji draugai – Paršelis, Triušis, Tigras, Asiliukas Nulėpausis ir išmintingoji Pelėda – leidžiasi į daugeliui gerai žinomus, bet niekada neatsibostančius nuotykius. Spektaklyje skamba daug juoko, muzikos ir linksmų Mikės eiliuotų dainelių. Spektaklis skirtas mažiesiems ir jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams, tačiau ir suaugusiuosius jis priverčia šypsotis ir linksmai niūniuoti.

Kai meilės trūksta kaip duonos

dscf4043Mažame Prancūzijos miestelyje apsigyvena naujas duonkepys su jauna žmona. Deja, netrukus seno duonkepio gražuolė žmona naktį pabėga su jaunu piemeniu. Širdgėlos kamuojamas duonkepys nebeminko ir nebekepa, nes jis neteko meilės, kuri jam – kaip duona kasdieninė. Gyventojai iš pradžių šaiposi iš raguoto senio. Bet pritrūkę skanios duonos, kurią įpratę valgyti kasdien, miestelio gyventojai, iki tol kone visi, ir net nebežinia dėl ko, susipykę, susitelkia bendram tikslui – sugrąžinti duonkepiui žmoną.  Šis prancūzų Marselio Panjolio spektaklis „Duonkepio žmona“ (rež. Arvydas Lebeliūnas) apie neištikimybę ir atleidimą visada privilioja pilną salę, o net keliuose festivalyje jis buvo apdovanotas žiūrovų simpatijų prizais, o Duonkepio vaidmuo aktoriui Sigitui Jakubauskui du kartus pelnė geriausio aktoriaus titulą ir „Auksinių scenos kryžių“ nominaciją. duonkepys

Spektakliai bus rodomi Šilutės kultūros centre rugsėjo 28 d. 12 val. ir 18 val. Vaikiško bilieto kaina 3 eurai, suaugusiųjų spektaklio bilieto kaina: 8,10 eurų (su nuolaida studentams, moksleiviams, senjorams ir neįgaliesiems – po 7 eurus). Bilietus galima įsigyti kasoje I-IV 15-18 val., V 15-17 val. Kasos tel.: 8 441 515 18, 8 671 096 96. Išankstinis bilietų užsakymas 8 441 77 113.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro informacija
www.sdt.lt

mikes_2 mikes_3 mikes_4 mikes_5

Be the first to comment on "Seniai lauktas svečias – Valstybinis Šiaulių dramos teatras – atvyksta į Šilutę"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*