Saulės atspindžiai A.Švagzdžio fotografijose

Penktadienį Šilutės F.Bajoraičio viešojoje bibliotekoje atidaryta Arvydo Švagzdžio fotografijų paroda „Rusnės gamtos apsuptyje“. Jose – Rusnės bei Nemuno deltos gamtos vaizdai. Nuotraukos įdomios, nes autorius mokėjo „pagauti“ tinkamą apšvietimą, kurio dėka fotografijos prakalbo įvairiais spalvų atspalviais bei spinduliuoja gamtos grožiu ar paslaptingumu.   

A.Švagždys – rusniškis, ekologijos mokslų daktaras, tyrinėjantis žuvis, jų populiaciją Nemuno deltoje bei Kuršių marių vandenyse. Būdamas gamtoje negalėjo neatkreipti dėmesio į tik pamariui bei didžiausiai Lietuvos salai – Rusnei – būdingą gamtos grožį.

Kaip parodos atsidaryme kalbėjo autorius, postūmį jam fotografuoti bei eksponuoti savo darbus parodose, suteikė impresionistas dailininkas Linas Julijonas Jankus. Jis buvo ir pirmųjų darbų vertintojas. Pažįstant šio jau Šviesios atminties dalininko darbų braižą, neabejotinai impresionistinį dalininko potėpį pamatys ir A.Švagzdžio fotografijose.

Parodos autorius sakė, kad kompiuterinėmis programomis nieko specialiai neryškina ar ypatingai neretušuoja. Tad belieka džiaugtis A.Švagzdžio pastabumu matant gamtos grožį. Jis taip pat kalbėjo, kad daugelis vaizdų buvo užfiksuota specialiai laukiant tinkamo saulės apšvietimo. Ypatingai tai buvo reikalinga fotografuojat ledo gabalėlius, kurie nuo vis kitokio apšvietimo kampo sužibdavo naujomis spalvomis. Ne kartą dėl tos vienintelės fotografijos, laukiant saulės laidos, į pasirinktą vietą buvo važiuojama specialiai.

Paroda veikia Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos „Pastogėlės“ galerijoje IV aukšte. A.Švagzdžio fotografijos čia bus eksponuojamos iki gegužės 15 dienos.

1 Comment on "Saulės atspindžiai A.Švagzdžio fotografijose"

  1. Išties nuostabi paroda. Gražu, kad Lietuvos krašteliuose yra tokių šviesulių. Sektinas pavyzdys kitiems. Reikalinga Lietuvai, išvargintai alkoholizmo ir skurdo. Svarbiausia – nepasiduoti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*