Sąjūdžio 30-mečiui paroda Švėkšnoje

Lapkričio 20 d., antradienį, 13 val. Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Švėkšnos ekspozicijoje (Bažnyčios g. 9A, Švėkšna) atidaroma Vytauto Daraškevičiaus fotografijų paroda „Į Laisvę. 1988–1991 m.“, skirta Sąjūdžio 30-mečiui paminėti. Parodos atidaryme dalyvaus parodos autorius.

Parodoje vaizduojamas Lietuvos istorijos laikotarpis nuo Sąjūdžio pradžios iki visuotinį tarptautinį Lietuvos Respublikos pripažinimą pažymėjusi mitingo 1991 m. rugsėjo 1-ąją. „1988 m. birželį prasidėjęs Sąjūdis įtraukė ir mane. Stengiausi nepraleisti nė vieno didesnio renginio, visur aktyviai fotografavau. Nebuvau oficialiosios spaudos atstovas, akreditacijų neturėjau, todėl į uždarus renginius patekdavau retai. Ne tai man buvo įdomiausia. Ir tuomet, ir dabar manau, kad didžiausia šio unikalaus judėjimo jėga buvo ne jo lyderiai, bet taip vieningai ir masiškai į jį įsitraukę Lietuvos žmonės. Tad daugiausia ir stengiausi fiksuoti nuotaikas, kurias tiesiog spinduliavo susirinkusiųjų veidai: nuostabą, ryžtą, viltį, džiaugsmą…“, – sako parodos autorius V. Daraškevičius.

Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys V. Daraškevičius fotografuoja daugiau nei 40 metų, surengė daugiau kaip dvidešimt personalinių fotografijos parodų. Fotografas daug dėmesio skiria lietuvių etnokultūros tematikai. Yra išleidęs keletą leidinių: 2007 m. – fotografijų albumą „Trumpiausios nakties paslaptis“, 2009 m. kartu su etnologu prof. Libertu Klimka – fotografijų albumą „Kaziuko mugė“, o 2013 m. kartu su Songu Džendžiunu – fotografijų albumą „Neatrastoji Kinija. Du žvilgsniai“.

Paroda Švėkšnoje veiks iki gruodžio 31 d.

Parodos rengėjai:
Švėkšnos tradicinių amatų centras;
Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Švėkšnos ekspozicija.
Informacija tel.: 8 441 68 035

Be the first to comment on "Sąjūdžio 30-mečiui paroda Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*