Rusniškis – tarp geriausių

Po vasario 27-osios vakaro paaiškėjo, kad dėl kelialapio į Eurovizijos konkursą kovojantis rusniškis Valdas Lacko, pateko tarp aštuonių geriausių dainininkų. Ir jau ateinantį šeštadienį tiesioginiame eteryje dar kartą rungsis dėl teisės atstovauti mūsų šalį šiame konkurse.  

Iki šiol LRT televizijos žiūrovai matė tik iš anksto parengtus įrašus, kai tik žiūrovų balsavimas buvo tiesioginis. Šį savaitgalį V. Lacko sulaukė gausaus jo dainuojamos dainos „Stay Tonight“ gerbėjų palaikymo. Iš dešimties pretendentų, pagal palaikančių žiūrovų skaičių, jis buvo šeštas: už rusniškį balsavo 1 211. Tai suteikė jam teisę dalyvauti tolimesnėje kovoje, nors komisija jam nebuvo tokia dosni. Susumavus žiūrovų, studijoje buvusios bei užsienio komisijų balsus, iš tolimesnės kovos po šio etapo pasitraukė Saulenė Chlevickaitė ir Milda Martinkėnaitė.

Šį kartą prie dainininkų pasirodymą stebėjusios komisijos narių – muzikologo Dariaus Užkuraičio, muzikos apžvalgininko Ramūno Zilnios bei operos solistės Nomedos Kazlaus – prisijungė šmaikščioji atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. Pastaroji V. Lacko dainą vertino pirmoji, kuri išsakė ir kritikos: „Man patinka pasirinkimas dainuoti dalelę kūrinio lietuvių kalba. Tačiau nesuprantu, kam pasirodyme reikalingi šokėjai. Be to, pastebėjau nemažai intonacinių netikslumų“. R. Zilnio manymu, pasirodymas buvo energingesnis ir atlikėjas scenoje šįkart jautėsi laisviau. O D.Užkuraitis kalbėjo, kad rusniškis, be jokios abejonės, jau gali rengti koncertinį turą po Lietuvos miestelius – žiūrovų jis tikrai sulauks.

Daugiausiai bendrų – komisijos ir žiūrovų – balsų šį savaitgalį pelnė Donatas Montvydas (sceninis vardas Donny Montell) su daina „I‘ve Been Waiting For This Night“, Aistė Pilvelytė su daina „You Bet“, Erika Jennings su savo kūrybos daina „Leading Me Home“.

Kitą šeštadienį vėl viską lems komisijos ir žiūrovų balsai. Belieka palinkėti Valdui Lacko sėkmės ir dar gausiau ir aktyviau už jį balsuoti.

Be the first to comment on "Rusniškis – tarp geriausių"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*