Robotikos čempionate varžėsi vaikų sukonstruoti robotai

Birželio 23 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko robotikos  čempionatas, kurio metu vaikai užbaigė robotų konstravimo mokymų kursą. Šiam čempionatui vadovavo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos  Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas.

Kiekvienas vaikas statė robotus invidualiai ir konstravo savo patį geriausią EV3 robotą, jį suprogramavo ir išbandė prieš prasidedant robotikos čempionatui. Šio čempionato tikslas buvo skatinti vaikų  išradingumą,  kruopštumą bei atidumą.

Čempionatas prasidėjo „Kalno karaliaus“ rungtimi. Kiekvienas čempionato dalyvis turėjo įvažiuoti į kalną ir įveikti skirtingus kalno sudėtingumo lygius. Visi, įveikę šią rungtį, keliavo prie kitos robotų lenktynių užduoties.  Robotai, išsidėstę starto  linijoje, turėjo kuo greičiau pasiekti finišą. Šioje rungtyje buvo ypač svarbus  sukonstruotų robotų greitis. Atliekant sumo imtynių užduotį kiekvienas dalyvis kovojo už save. Norėdami laimėti šią rungtį jie turėjo neiškristi iš rato ribų, o nugalėtojas buvo tas, kuris pasiliko rato ribose. Futbolo varžybų rungtyje dalyviai susiskirstė į dvi komandas, kurios varžėsi tarpusavyje, demonstravo savo gebėjimus valdyti techniką bei sukonstruotų robotų tvirtumą.

Robotų čempionatas vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“ (projekto vadovė – Akvilė Tamošiūnė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šią veiklą, prisideda prie jau penktus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“. 

Ovidijus Normantas,
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Be the first to comment on "Robotikos čempionate varžėsi vaikų sukonstruoti robotai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*