Restauratorės sulaukė įvertinimo

Šilutės H.Šojaus muziejaus restauratorės. Iš kairės: N.Kučinskaja ir I.Ragelienė.

Šilutės Hugo Šojaus muziejų pasiekė gera žinia. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijoje fondų saugotoja, restauratorė, laikinai einanti direktorės pareigas Natalija Kučinskaja apgynė dokumentų restauratorės pirmąją kvalifikacinę kategoriją. O Idalija Ragelienė, kita šio muziejaus restauratorė, apgynė antrąją tekstilės restauratorės kvalifikacinę kategoriją.

Natalija Kučinskaja vasarą kvalifikaciją kėlė Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, nuo šiol ji ne tik geba konservuoti ir restauruoti sudėtinga ir įvairia technologija atliktus arba smarkiai pažeistus dokumentus, bet gali konsultuoti ir mokyti kitus restauratorius. Natalijai įstabiausias ir smagiausias darbas – kai buvęs senas, neįskaitomas dokumentas jos rankose atgimsta ir gali būti naudojamas dar daugybę metų.

Idalija Ragelienė džiaugiasi, kad jos darbas, kuriame būtinas kruopštumas, susikaupimas yra labai susijęs su jos mėgstamiausiu užsiėmimu rankdarbiais. Idaliją labai žavi pats darbo procesas, daikto istorija ir, žinoma, rezultatas.

Šilutės H.Šojaus muziejaus informacija

Be the first to comment on "Restauratorės sulaukė įvertinimo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*