Ramutiškius jungia bendrumo jausmas

Pirmosios advento žvakės įžiebimas kviečia bendruomenes burtis, jaukiai bendrauti, mintimis grįžti ir iš naujo atrasti pamatines vertybes, paruošti širdis gražiausioms metų šventėms, mintis – tolesniems darbams ir iššūkiams.

Kasmet į tradicinį advento vakarą rinkosi Ramučių kaimo bendruomenės „Navata“ nariai  ir svečiai. Nuskambėjus pirmajai dainai, kurią atliko Violeta Vilniškytė, savo eilėraščių posmus dovanojo sesutės Lineta ir Justė Nausėdaitės. Už tai, kad visi susiburia, kad tamsų vakarą nepatingi ateiti ir drauge praleisti laiką, dėkojo bendruomenės pirmininkė Lijana Jagintavičienė.

Sveikinimo kalbas sakė dvasininkai Remigijus Šemeklis ir Antanas Gylys. Sielų ganytojai priminė, ką reiškia advento vainikas ir  į jį dedamos keturios žvakės. Papasakoję jo atsiradimo istoriją, Dievo tarnai uždegė advento žvakę.

Savo atliekamus kūrinius dovanojo tik rudenį susikūręs kolektyvas „Laudamus“, kuriam vadovauja Irena Šemeklienė. Vėliau visi susėdo prie arbatos puodelio. Niekas neskubėjo skirstytis, nes visus jungė bendrumo jausmas, noras pabendrauti, pabūti drauge.

Tiesa, renginio metu pirmą kartą naudota naujai įsigyta aktyvi kolonėlė. Ji nupirkta iš projekto „Ramučių kaimo gyventojų bendruomeniškumo skatinimas“ lėšų. Programą Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metais.

1 Comment on "Ramutiškius jungia bendrumo jausmas"

  1. Skaitytoja | 2019-01-11 at 10:50 |

    Hm, tai kaip čia suprast. Taip reklamuojasi Ramučių bendruomenė, o pirmoji Šilutės rajone, kuriai registrų centras paskelbė likvidavimą. Po teismus tampo buvusią bendruomenės pirmininkę, o patys piktybiškai neteikia finansinių ataskaitų….

Leave a comment

Your email address will not be published.


*