Rajono tautodailininkų paroda – dovana Lietuvos valstybės atkūrimo dienai

Šventės išvakarėse Hugo Šojaus muziejuje atidaryta tradicinė rajono tautodailininkų paroda, į kurią susirinko gausus būrys šilutiškių ir miesto svečių. Pirmajame aukšte eksponuojami menininkų darbai vilioja gausa ir įvairove.

Vakarą pradėjo Šilutės meno mokyklos mokytojai Greta Dudnikė (kanklės) ir Aivaras Lidžius (birbynė), dažni renginių svečiai. Sveikinimo žodį tarė muziejaus direktorė Indrė Skablauskaitė, pasidžiaugusi, kad muziejus tęsia buvusių direktorių Rozos Šikšnienės ir jau a.a. Danutės Narbutienės, buvusios ilgametės sekcijos pirmininkės, tradiciją rengti tautodailininkų parodas. Dėkojo kūrėjams už jų kruopštų darbą, garsinantį rajoną, džiuginantį muziejaus lankytojus.

Šilutės sekcijos pirmininkė Rūta Čiuželienė, parodoje eksponuojanti ir du naujausius darbus – „Ventės rago švyturys“ ir „Vilniui -700“, dėkojo rajono tautodailininkams, kurių rajone yra 27, už jų nuoširdų darbą, už susitelkimą ir pagalbą. R. Čiuželienė pasidžiaugė, kad rajono tautodailininkai nuolat kuria naujus darbus, tobulėja ir aktyviai dalyvauja parodose rajone ir už jo ribų.

Parodos atidaryme dalyvavusi Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus pirmininkė Vida Šmitienė pasidžiaugė, kad pradėjus tautodailininkų sekcijai vadovauti Rūtai Čiuželienei, Šilutės sekcija pradėjo veikti aktyviausiai – dar yra Gargždų, Kretingos, Skuodo ir Tauragės. „Stiprūs jūsų menininkų tapybos, keramikos, karpinių darbai ir kiti, kurie atitinka „Aukso vainiko“ konkurso lygį ir gali būti įvertinti aukščiausiais balais“, – kalbėjo viešnia ir sveikino su artėjančia Valstybės atkūrimo diena bei linkėjo plėsti sekcijos narių gretas bei būti sveikiems. Padovanojo naujausių „Tautodailės metraščių“.

Keletą žodžių tarė papuošalų kūrėja Olga Matažinskienė, jau ne pirmąjį kartą dalyvaujanti parodose ir ketinanti papildyti rajono tautodailininkų gretas. Mintimis apie fraktalų kūrybą pasidalijo Tatjana Petravičienė, taip pat ne pirmąjį kartą dalyvaujanti parodose. „Džiaugiuosi, kad mano darbai, į kuriuos įdedu daug širdies, keliauja po rajono bibliotekas, ir ne tik. Man smagu, kad žmonės gali juos matyti. Kas būtų iš mano darbų, jei jie visą laiką būtų tik namuose“, – mintimis dalijosi Tatjana ir dėkojo už pakvietimą.

Karpytoja Teresė Liorančienė susirinkusiems perskaitė savos kūrybos eilėraštį, o Birutė Morkevičienė perskaitė keletą naujausių eilėraščių iš tautodailininkės Violetos Astrauskienės naujausios eilėraščių knygos, kurią Violeta pati iliustravusi – „Ištylėti žodžiai“.

Vakaro pabaigoje dar nuskambėjo du Vidos Tarozienės eilėraščiai, skirti Ievai Simonaitytei ir dailininkui Gizevijui, tinkantys Klaipėdos krašto šimtmečio minėjimui.

Pasibaigus oficialioms kalboms, visi suskubo džiaugtis vieni kitų darbais, dalintis įspūdžiais ir fotografuotis atminčiai.

Biruta Jakštytė

Be the first to comment on "Rajono tautodailininkų paroda – dovana Lietuvos valstybės atkūrimo dienai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*