Puikus Martyno Dirgėlos grojimo įvertinimas

Po konkurso. Iš kairės - mokytojas G. Raila, M.Dirgėla ir koncertmeisterė G. Augaitytė.

III Nacionalinis varinių pučiamųjų instrumentų solistų konkursas ,,VARIO GARSAI“ vyko 2019-11-23 dieną Vilniuje, nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje.

Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų mokytojo – eksperto Gražvydo Railos klasės mokinys, trimitininkas Martynas Dirgėla tapo B grupės II vietos laureatu, koncertmeisterė Giedrė Augaitytė.

Muzikos, meno mokyklų bei specializuoto muzikinio ugdymo programų konkurso dalyviai skirstomi į keturias amžiaus grupes: A – iki 11 metų, B – 12-13 metų, C- 14-15 metų, D- 16-19 metų. B grupėje, be kitų varinių instrumentų, dalyvavo aštuoni geriausi šio amžiaus trimitininkai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Trakų ir Šilutės meno ir muzikos mokyklų. Tai ne pirmas šio darbštaus ir talentingo Martyno Dirgėlos mokinio laimėjimas. Šiais mokslo metais jis taip pat ruošiasi dalyvauti dar keliuose respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

Solistų konkursą ,,VARIO GARSAI“ rengia nacionalinio M. K. Čiurlionio menų mokykla. Šiuo konkursu siekiama patikrinti profesinės linkmės muzikinio modulio kokybinius pasiekimus, giliau pažinti įvairių epochų stilistiką ir kompozitorių kūrybą.

Jaunuosius pučiamųjų instrumentų muzikantus vertino autoritetinga komisija, kuriai pirmininkavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) profesorius pirmininkas Adomas Kontautas. Be jo komisijoje buvo šios akademijos lektorius Sergijus Kirsenka. O taip pat ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytojai Vitas Vidzbelis, Mindaugas Valaitis.

Konkursas-1Po konkurso-2Po konkurso

Be the first to comment on "Puikus Martyno Dirgėlos grojimo įvertinimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*