Puikiai įvaldę instrumentus šilutiškiai grįžo nugalėtojais   

Šilutiškiai nugalėtojai ir jų mokytojai.

Kovo viduryje Vilniuje vyko XIII -tasis nacionalinis Jono Švedo konkursas. Jame, įveikę mokyklinius bei zoninius turus, varžėsi liaudies instrumentais grojantys dalyviai.

Klaipėdos zoniniame ture grojo šeši Šilutės meno mokyklos moksleiviai. Jie čia pasirodė puikiai ir visiems šiems jauniesiems šilutiškiams buvo suteikta teisė dalyvauti sostinėje vykusiame pagrindiniame Jono Švedo konkurso ture.   

Ir čia, Vilniuje, jaunieji šilutiškiai buvo tarp geriausiųjų. Laureate savo amžiaus grupėje tapo kanklėmis grojanti Greta Vismantaitė. Ji savo grupėje tapo pirma ir jai buvo patikėta groti laureatų koncerte. Čia ji atliko J.Švedo kūrinį „Ramunėles“.

Sėkmingai, kaip ir G.Vismantaitė, taip pat pasirodė ir laureatų diplomus pelnė kanklininkės Meda Stonytė, Aistė Čeponytė, Indrė Montvydaitė ir Emilija Skrodenytė. Jų mokytoja – Angelė Alšauskienė. Į šį konkursą vyko ir birbyne grojantis Dovydas Karenauskas. Jis savo grupėje taip pat buvo geriausias, pelnė diplomą ir turėjo groti laureatų koncerte. Tačiau vaikinas tuo pat metu turėjo dalyvauti kitame konkurse, dėl to savo teisę perleido kitam solistui. Jį birbynės grojimo paslapčių moko mokytojas Žilvinas Alejūnas. Šilutiškiams šiame konkurse akomponavo mokytoja Irena Filičkinienė.

Birbyne grojantis Dovydas Karenauskas yra trečiokas ir bendrojo lavinimo, ir muzikos mokykloje. Grojimas Vilniuje – jam buvo pirmas toks rimtas koncertas. Čia jis buvo pripažintas geriausiu iš bene dvidešimties jo amžiaus konkurse dalyvavusių birbyninikų.

Laureatė Greta Vismantaitė mokykloje penktokė. O muzikos mokykloje mokosi ketvirtus metus. Ji su Meda Stonyte bendraklasės.

Aistė Čeponytė septintokė mokykloje, kanklėmis grojanti trečius metus. Ją šiuo instrumentu sužavėjo ir groti paskatino jos pusseserė. Tuo tarpu kita S.Šimkaus konkurso laureatė – Emilija Skrodenytė – dešimtokė, kanklėmis skambinanti ketvirtus metus. Nors jai labai patinka šis instrumentas ir kanklių muzika, tačiau prie širdies jai labiau tikslieji mokslai. O Indrė Montvydaitė jau baigė pagrindinį kanklių mokymosi kursą ir dabar ateina papildomai mokytis groti.

Mokytojai A.Alšauskienė ir Ž.Alejūnas kalbėjo, kad įvairiuose konkursuose mokiniai gali palyginti savo grojimą su kitais. O tai padeda tobulėti. Be to, labai smagu visiems drauge išvykti pagroti kitur bei  pasiklausyti bendraamžių atliekamos muzikos.

2 Comments on "Puikiai įvaldę instrumentus šilutiškiai grįžo nugalėtojais   "

  1. Ingrida | 2017-04-06 at 01:17 |

    Sanuoliai ir mokiniai, ir mokytojai!

  2. Smagu dėl šilutiškių!Sveikiname!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*