Projekto „Vėtrungių kelias“ partnerių pasitarimas

Jau visai netrukus, birželio 26 dieną, prasideda „Vėtrungių kelio“ 2019 metų žaidimas. Jį 2013 metais sumanė Šilutės kultūros ir pramogų centras. O rengia šį kultūrinį pažintinį žaidimą drauge su visu būriu partnerių iš Jurbarko, Pagėgių, Šilutės, Klaipėdos rajono bei pačios Klaipėdos ir Neringos savivaldybių. Nemaža dalis partnerių ir susirinko į šių metų šio projekto aptarimą ketvirtadienį Šilutės H.Šojaus muziejaus freskų salėje. Į jį taip pat atvyko Kultūros ministerijos ministro pavaduotoja Ingrida Veliutė, ministro patarėja Karolina Narkevič bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Turizmo politikos skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Bavėjan ir VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo ekspertė Neringa Sutkaitytė.

Pradžioje visus pasveikino bei šių metų žaidimo rengėjams sėkmės palinkėjo Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Vėliau pereita prie darbinių reikalų: projekto įgyvendinimą nuo 2013 metų partneriams priminė jo sumanytoja ir pagrindinė „Vėtrungių kelio“ koordinatorė Šilutės kultūros ir pramogų centro direktorė Jūratė Pancerova. Kiekvienais metais įvedama kažkokia naujovė – šiais metais žaidimas bus patogesnis mobilių įrenginių turėtojams – daugelį dalykų bus galima atkalti rankose turint mobilų telefoną ar planšetą. Kadangi šie metai paskelbti vietovardžių metais, tai viena iš užduočių bus nuvykti į rengėjų nurodytą vietą ir apžiūrėjus ją telefono pagalba užfiksuoti savo buvimą interneto svetainėje. Kaip ir ankstesniais metais, reikės „pašmėkiot“ (paragauti -mažlietuvių tarme) kulinarinio paveldo, arba pasidaryti SELFI – asmenukę – kuriame norsiš žaidimo partnerių muziejuje. Visa tai bus sumuojama ir nugalėtojais taps daugiausiai radusių nurodytų vietų bei atlikę užduočių. Žaidimo pabaiga – rugsėjo 27-oji  – turizmo diena.

Šio žaidimo esmė – patrauklia forma padėti žmonėms pažinti Mažosios Lietuvos etnografinį regioną. Ypač tai patinka toliau nuo šio krašto esantiems žmonėms. Kaip liudija kelerių metų statistika, šis žaidimas labai populiarus Vilniaus bei Kauno žmonių tarpe.

Apie Rusnės salos istorinius, turistinius ypatumus susirinkusiems papasakojo Salos etnokultūros ir informacijos centro vadovė Birutė Servienė.

Vėliau šio žaidimo partneriai bei viešnios iš sostinės vyko į Kintus bei Dreverną. Kintų Vydūno kultūros centro direktorė Rita Tarvydienė papasakojo apie šį centrą bei supažindino su Vydūnu. Drevernoje Klaipėdos rajono turizmo informacinio centro direktorė Daiva Buivydienė papasakojo apie atkurtą laivadirbio Jono Gižo sodybą. Jo veiklą plačiau pristatė Gintarė Atkočiūtė. Baigdami išvyką svečiai apžiūrėjo kiekvienais metais vis patrauklesne tampančią Drevernos prieplauką, kuri kiekvienais metais pritraukia būrius svečių.

Šilutės kultūros ir pramogų centro informacija. 

Be the first to comment on "Projekto „Vėtrungių kelias“ partnerių pasitarimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*