Praskriejo šventinis keliaujantis turnyras „Žinios muzikos ritmu“

Jau aštuntą kartą akcija „Knygų Kalėdos“ kviečia dovanoti knygas Lietuvos bibliotekoms. Šių metų šūkis – dovanokime laukiamiausių knygų šalies bibliotekoms. Ši graži tradicija sukviečia vaikus ir suaugusius į biblioteką pabūti šventiniu laikotarpiu kartu, atrasti, pažinti, pasidalinti geromis emocijomis ir širdies šiluma.

Gruodžio 11 d. startavo akcijos „Knygų Kalėdos“ keliaujantis turnyras „Žinios muzikos ritmu“. Tą dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką sugužėjo būrys vaikų iš Šilutės Žibų pradinės, Pamario bei M. Jankaus pagrindinių mokyklų kartu su socialinėmis pedagogėmis Daina Macijauskiene, Angele Noreikiene ir Jolita Lileikiene. Renginį globojo gerosios fėjos – Šilutės klubo „Moterų seklyčia“ narės. Visus susirinkusius pasveikino Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė Lijana Jagintavičienė, linkėdama gražių artėjančių švenčių, svajonių išsipildymo ir daug dovanų. Ji padėkojo „Moterų seklyčios“ klubui ir jos pirmininkei Aldonai Sapronatienei už šiltą bendradarbiavimą ir paramą.

Šia gražia proga buvo paruoštas intelektualus keliaujantis turnyras „Žinios muzikos ritmu“. Turnyrą sudarė trys nuotaikingi turai, kuriuose klausimai bei muzika buvo susiję su Kalėdomis ir žiema. Renginį vedė vyresnioji bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė. Ji, pasipuošusi Snieguolės drabužiais, dalino gerą nuotaiką ir saldainius už teisingus atsakymus. Žaidime dalyvavo 3 komandos: „Žėručiai“, „Sniegučiai“ ir „Kūčiukai“. Žaidimui po truputį įsibėgėjant juokas garsėjo, užvaldė azartas ir troškimas nugalėti. Pertraukos metu vaikai vienos po kito deklamavo eilėraštukus ir dainavo. Nugalėtojus „Žėručius“ ir kitas komandas pasveikino ir apdovanojo bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja Sandra Jablonskienė. Kiekvienas dalyvis gavo po saldų advento kalendorių ir knygų. Klubo „Moterų seklyčia“ pirmininkė Aldona Sapronaitienė tarė įkvepiančius sveikinimo žodžius bei kartu su klubo narėmis išdalino didžiulį maišą saldžių prizų visiems vaikams.

Gruodžio 12-osios popietę F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje susirinko dar gausesnis svečių būrys. Šventėje dalyvavo Kintų ir Saugų J. Mikšo pagrindinių mokyklų, Žemaičių Naumiesčio ir Vainuto gimnazijų, Šilutės socialinių paslaugų centro bei Šilutės vaikų dienos centro, šeimynos „Vaikiškos svajonės“ vaikai kartu su socialiniais darbuotojais. Renginys antrus metus organizuojamas bendradarbiaujant kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariatu. Komandas sudarė trys vaikai kartu su savo socialine darbuotoja, policijos rėmėju ir Saugios kaimynystės atstovu. Jie susiskirstė į dešimt komandų: „Žėručiai“, „Varpeliai“, „Kūčiukai“, „Liepsnelės“, „Varvekliai“, „Ledinukai“, „Eglutės“, „Sniegučiai“, „Elfai“ ir „Nykštukai“. Žaidimą Snieguolė pradėjo apgailestaudama, kad Kalėdų Senelis pakeliui prapuolė ir paliko ją vieną. Tačiau vos tik pradėjus pristatyti žaidimo taisykles į langą pasigirdo beldimas. Visų nuostabai už jo mojavo ir į vidų veržėsi linksmas seniokas raudonu kostiumu ir balta barzda. Tikriausiai netilpęs pro kaminą ir neradęs durų, jis, padedamas praeivių, įsirideno pro langą į patį linksmybių sūkurį ir pasveikino visus su artėjančiomis šventėmis. Visų, net ir suaugusiųjų akyse, spindėjo džiaugsminga nuostaba ir ore iškart pasklido pasakiška kalėdinė dvasia. Kalėdų Senelis prisijungė prie vienos iš komandų, tačiau nenustygo vietoje ir nuolat sukinėjosi tarp komandų, linksmindamas ir dalindamas saldumynus už šypseną. Dalyviai nuo pat pradžių linksmai įsitraukė į žaidimą, džiūgavo ir lingavo kalėdinių melodijų ritmu.

Laikas praskrieja akimirksniu, kai gera ir smagu. Net ir žaidimui pasibaigus, pertraukos metu, Kalėdų Senelis kvietė drąsiausius padeklamuoti eilėraštį ir dalino saldumynus. Jauki šventinė atmosfera net ir vyresnio amžiaus žmonėms pažadino vaiką širdyje ir kai kurie išdrįso Kalėdų Seneliui pasakyti ketureilį už saują saldainių.

Daugelis nustebo, kai suskaičiavus taškus čempionais tapo Kalėdų Senelio komanda. Nenuostabu, juk jis žino viską, ne tik kas buvo geras ar blogas. Gražiai paprašius, nenoriai, bet galiausiai jis sutiko perleisti čempiono vardą ir tikraisiais žinių turnyro nugalėtojais tapo komanda „Eglutės“ su policijos rėmėja Natalija Vaitkiene priešakyje. Antroji vieta atiteko „Varpeliams“, o trečioji – „Liepsnelėms“. Apdovanojus prizininkus, saldžias dovanas gavo visų komandų dalyviai. Šilutės bendruomenės pareigūnė Nerija Ropienė dėkojo ir apdovanojo policijos rėmėjus, socialinius darbuotojus ir iniciatyvos Saugi kaimynystė atstovus už jų nuoširdų darbą, neatlygintiną paramą ir bendradarbiavimą. Padėką ir dovanas Nerija įteikė ir bibliotekos Informacijos skyriaus vedėjai Sandrai Jablonskienei, dėkodama už pagalbą organizuojant linksmus ir intelektualius renginius.

Finalinis keliaujančio turnyro žaidimas gruodžio 14 d. vyko Švėkšnos ugdymo centre „Diemedis“. Ten bibliotekininkų komandos laukė šventiškai pasipuošusios ir linksmai nusiteikusios net šešios jaunimo komandos. Buvo gera ir smagu į jų kasdienybę įnešti šventinio siautulio ir užkrėsti artėjančių Kalėdų dvasia.

Žaidimo nugalėtojais tapo greičiausiai atsakinėjusi ir daugiausiai taškų surinkusi „Žaliųjų profesorių“ komanda. Tradiciškai visos komandos buvo apdovanotos prizais. Informacijos skyriaus vedėja S. Jablonskienė, dalindama dovanėles, pasveikino visus vaikus ir pedagogus artėjančių švenčių proga, linkėdama ramių Kūčių, linksmų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų.

Keliaujantys turnyrai „Žinios muzikos ritmu“ organizuoti įgyvendinant projektą „Bibliotekos sociumas“, finansuotą  Lietuvos kultūros tarybos.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyrius

1 Comment on "Praskriejo šventinis keliaujantis turnyras „Žinios muzikos ritmu“"

  1. Stasys | 2018-12-19 at 08:44 |

    Puikus renginys,daugiau tokių.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*