Popietė vaikams „Susipažinkite – tai mano augintinis“

Liepos 25-osios popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos kiemelyje susirinko šeimos su savo keturkojais augintiniais. Gyvūnai mums suteikia neišsenkančias meilės atsargas. Namuose, kuriuose yra gyvūnas, vyksta nuolatinis keitimasis švelnumu, meile, rūpesčiu, o vaikas tampa to liudininku ir dalimi. Rūpindamasis šuniuku, kačiuku ar žiurkėnu jis išmoksta rūpintis kitu, jausti pareigą ir atsakomybę. Šeimose, kuriose auga tik vienas vaikas, gyvūnas padeda suprasti, kad dėmesiu ir globa reikia dalintis.

Dažnai girdime, jog auginti namuose gyvūną nėra vietos, jog bus pernelyg daug išlaidų, bet galima rasti alternatyvų – vaikui iš pradžių pasiūlyti pabandyti auginti žuvelę, galinčią gyventi ir nedideliame  akvariume. Jos priežiūra minimali, maistelis irgi nebrangus.

Popietės metu dalyviai, sukritę ant žolės su savo augintiniais, susipažino vieni su kitais. Visi norėjo paglostyti Godos atsivestą beveik 14 metų kilmingą anglų pointerį Pikolą, kuris, nors ir įspūdingo dydžio, bet atrodė švelnus, mielas ir draugiškas, leidosi glostomas. Nenustygo vietoje, labai energingai viskuo domėjosi ir spanielių veislės šuo Lordas. Dvi mažosios damutės – jorkšyro terjerė Žiužė ir rusų toiterjerė Nimfa – ramiai visus stebėjo ant šeimininkų rankų.

Šunų kompanijoje buvo ir katė. Ją atsinešė mama, atėjusi į renginį su trimis vaikučiais. Moteris papasakojo, kad katytė pati susirado jų šeimą, ją vaikai rado netoli namų, ji buvo tokia mažytė, jog teko maitinti su švirkštu.  Katinėlis greitai sustiprėjo. Dabar beveik metų laiko augintinis, kurį vaikai praminė Mažyliu, yra sočiai maitinamas ir labai mylimas.

Patys mažiausi ir judriausi bibliotekos keturkojai svečiai buvo du žiurkėnai: baltas vardu Karalius ir pilkas vardu Watashi (japonų kalba tai reiškia „aš“). Džiugu girdėti, kad vaikai atsakingai patys maitina ir tvarko savo augintinių narvelius.

Visi, kurie atėjo be gyvūnėlio, turėjo puikią progą pasidžiaugti kitų atsivestais ar atsineštais augintiniais, sužinoti, kokios priežiūros jiems reikia. Dėkojame tėveliams ir vaikams, kurie tą popietę atvyko pabendrauti ir pasidžiaugti keturkojais draugais. Sakoma, kad apie žmogaus širdį galima spręsti iš to, kaip jis elgiasi su gyvūnais.

Primename, kad Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje visą vasarą vyksta užsiėmimai su bepilotėmis  skraidyklėmis (dronais), įsigytais vykdant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“. Šiuo projektu siekiama suburti besidominčius naujausiomis informacinėmis technologijomis Šilutės rajono vaikus ir jaunimą, įtraukti juos į bendrą netradicinę veiklą, skatinti jų saviraišką. Liepos 25-ąją bibliotekos kiemelyje vyko bepiločių skraidyklių (dronų) užsiėmimas, kurį vedė bibliotekininkas Ovidijus Normantas. Vaikai linksmai ir įdomiai praleido laiką bei susipažino su naujomis technologijomis.  Džiugu buvo matyti besišypsančius vaikų veidus įgijus naujos patirties. Bepiločių skraidyklių (dronų) užsiėmimai vyksta kiekvieną ketvirtadienį 15.00 val. (esant tinkamoms oro sąlygoms).

Informuojame, kad Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir toliau vykdoma LR Švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojama iniciatyva „Atverk duris vasarai“, kurioje bibliotekininkai dalyvauja jau ketvirtus metus. Akcijos metu vaikams siūloma įvairių veiklų bei smagių kūrybinių užsiėmimų.

Informaciją apie visas veiklas, vaikams organizuojamas Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, galima rasti interneto puslapyje www.silutevb.lt arba teirautis telefonu (8 441) 78 218.

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Be the first to comment on "Popietė vaikams „Susipažinkite – tai mano augintinis“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*