Penktadienio interaktyvus pramogadienis viešojoje bibliotekoje

Spalio 2-osios popietę Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos 5d klasės mokiniai kartu su mokytoja Snaige Svipaite bei bibliotekininke, ugdymo karjerai koordinatore Edita Bendžiuviene  rinkosi į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką turiningai ir interaktyviai praleisti laiką.

Vaikai buvo supažindinti su bibliotekininko darbu. Informacijos skyriaus specialistai jiems papasakojo, kokių specialybių atstovų bibliotekoje labiausiai reikia – informacinių technologijų specialistų, žurnalistų, filologų, renginių organizatorių, užsienio kalbų žinovų ir kt. specialybių atstovų. Visi jie sudaro bibliotekos visumą ir kuria patrauklias paslaugas lankytojams. Vėliau susirinkusieji buvo suskirstyti į dvi komandas, nes vieni  keliavo išbandyti interaktyvaus žaidimo „Grindopolis“, kiti žaidė su interaktyviais „IMO Learn“ kubais. Pradėjome nuo žaidimo „Kubiada“, kurio metu buvo tikrinami vaikų komandinio darbo įgūdžiai. Vaikai žiūrėdami į paveiksliuką turėjo atspėti ir sudėti žodį, kuris nurodytas ekrane. Tikslas buvo draugiškai, laikantis komandinės veiklos principo, vartyti kubus, kad būtų surinktas tinkamas žodis. Atlikus šią užduotį buvo skirta kita. Vaikus lydėjo azartas, gera nuotaika ir puikios emocijos.

Kita dalyvių grupė, žaidusi  interaktyvų žaidimą „Grindopolis“, įgijo žinių apie Šilutės krašto istorijos ir kultūros įdomybes. Pirmiesiems, įveikusiems „Grindopolį“, buvo įteikti saldūs prizai. Kita vaikų grupė, baigusi  interaktyvių kubų žaidimą, keliavo į Lazerių labirintą, kur galėjo išbandyti savo lankstumą. Mažiausiai baudos taškų surinkusiai mergaitei įteikti simboliniai prizai. Visi kiti vaikai už dalyvavimą gavo po paguodos prizą. Užbaigiant interaktyvias pramogas  buvo galimybė išbandyti virtualios realybės 3D akinius.

Interaktyvus žaidimas „Grindopolis“, „IMO Learn“ kubų, kubiadų ir lazerių labirinto užsiėmimai vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Jaunųjų technologų akademija bibliotekoje“ (projekto vadovė – Akvilė Tamošiūnė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Ovidijus Normantas,
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Be the first to comment on "Penktadienio interaktyvus pramogadienis viešojoje bibliotekoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*