Penktadienį Šilutėje suplanuotas akademikų vizitas    (papildyta)

Šlažų tiltas per užliejamas pievas kelyje į Rusnę.

2010 metų birželio 1 dieną buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Šilutės rajono ir Lietuvos mokslų akademijos. Nuo to laiko kasmet yra keičiamasi delegacijomis. Ateinantį penktadienį – birželio 17 dieną – į Šilutę atvyksta grupė šios aukščiausios Lietuvos mokslo institucijos narių.    

Šiuo abipusiai naudingu bendradarbiavimu rūpinasi ir jį puoselėja kaip jau ne kartą sakyta – Šilutės krašto ambasadorius Vilniuje profesorius Domas Kaunas. Jis prieš keletą savaičių jau lankėsi mūsų krašte, kur su Šilutės savivaldybės meru Vytautu Laurinaičiu planavo šio susitikimo detales.

Šiais metais akademikų vizitas Šilutėje prasidės iškilminga procedūra – Prezidentui Kaziui Griniui skirtos bareljefinės paminklinės lentos atidengimo ceremonija prie tokiu pat vardu pavadinto Šlažų tilto į Rusnę. Šios iškilmės numatytos 11 valandą. Šį bareljefą sukūrė klaipėdietis skulptorius Adomas Skiezgelas.

Vėliau Šilutės rajono savivaldybės didžiojoje salėje bus skaitomi pranešimai. Planuojama, kad į Šilutę atvyks Lietuvos mokslų akademijos prezidentas profesorius, habilituotas daktaras Valdemaras Razumas. Taip pat laukiama AB SEB banko Prezidento patarėjo Gitano Nausėdos, Švietimo ir mokslo viceministrės dr. Svetlanos Kauzonienės, Lietuvos edukologijos universiteto mokslininkų dr. Gitanos Vanagaitės, dr. Deimanto Karvelio ir dr. Valdemaro Šimėno bei kitų mokslo žmonių.

Po pranešimų savivaldybėje, mokslininkai lankysis įstaigose, kur vyks darbas sekcijose. Jų vietos bei pranešėjai šiuo metu baigiami derinti. Kai viskas bus galutinai suplanuota, apie tai bus galima sužinoti „Šilainės krašto“ renginių kalendoriuje.

Jau aiški vizito darbotvarkė. Žiūrėti čia. 

Be the first to comment on "Penktadienį Šilutėje suplanuotas akademikų vizitas  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*