Paroda, kuri bibliotekoje sunkiai tilpo

Stanislovas Kuzma „Karalius Mindaugas ir karalienė Morta“.

Retai kada Šilutėje eksponuojamos tokios didelės parodos. Tiesiog tam nėra patogių ir tinkamų salių. Nežiūrint to, patraukliais renginiais bei įdomiomis parodomis garsėjantys Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai jau trečią kartą surengė mažosios plastikos, arba aiškiau, – mažosios skulptūros parodą „Skulptoriai valstybės šimtmečiui“. 

Ši paroda – didelė, ir jai eksponuoti prireikė net dviejų viršutinio aukšto bibliotekos salių. Ir nors pačių darbų skaičius ir nėra labai įspūdingas, tačiau dėl savo specifikos darbai erdvėje turi būti išdėlioti taip, kad žiūrovai juos galėtų apžiūrėti iš visų.

Šios parodos atidarymą ketvirtadienį pradėjo Šilutės pirmosios gimnazijos moksleiviai, su savo mokytojomis Giedre Pociene bei Jolita Ežerinske parengę ir atidarymo metu atlikę ir literatūrinę kompoziciją, ir muzikinių kūrinių.

Į parodos atidarymą atvyko skulptūrų autoriai Mantas Maziliauskas, Aušra Jasiukevičiūtė, Daumantas Kučas bei Kęstutis Keparutis. O šią parodą susirinkusiems šilutiškiams pristatė jos kuratorė A.Jasiukevičiūtė. Ji papasakojo apie darbus bei apie juos sukūrusius menininkus.

Tai jau trečioji mažosios plastikos darbų paroda Šilutėje. Pirmoji – „Skulptoriai skaito Donelaitį“ – buvo surengta 2014 metais, minint rašytojo 300 metų jubiliejų. Praėjusių metų Šilutės miesto šventės metu Šilutės bibliotekoje buvo surengta D.Kučo ir A.Jasiukevičiūtė „Mažosios skulptūros paroda“. Tad ši – jau trečioji.

Parodos „Skulptoriai valstybės šimtmečiui“ sulaukė dar ankstyvą rudenį, tačiau tuo metu dėl salės užimtumo nebuvo galimybės jos eksponuoti. Todėl drauge su parodos kuratoriais ji buvo „padalinta“ į dvi dalis ir iki šiol su joje esančiais darbais buvo galima susipažinti Šilutės F.Bajoraičio bibliotekos Žemaičių Naumiesčio bei Kintų filialuose. Dabar paroda jau vėl „vientisa“ ir lapkričio 9 dieną pristatyta gausiai susirinkusiai į parodos atidarymą šilutiškiams. Su ja šilutiškiai gali susipažinti iki gruodžio 7 dienos.

Jei niekas nesutrukdys, jau nebetoli tas laikas, kai netrukus mažosios plastikos (skulptūrų) bei kitokios parodos galės būti eksponuojamos šiuo metu remontuojamose salėse, kurios atiteko Šilutės F.Bajoraičio bibliotekai iš greta esančio pastato – Tilžės 12 – išsikėlus Šilutės turizmo ir verslo mokyklai.

Sauliaus Sodonis ir Ovidijaus Kuldos nuotraukos.  

Be the first to comment on "Paroda, kuri bibliotekoje sunkiai tilpo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*