Parama gabiausiems, Metų mecenatas ir karališkas koncertas

Už mecenatystę Vytautui ir Sonatai Lygnugariams dėkojo Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis.

Ketvirtadienį jau septintą kartą vasaromis vykstančio projekto „Muzikinė verdenė 2018“ metu Šilutės ROTARY klubo nariai atliko gražią misiją: apdovanojo gabiausius mokinius, paskelbė 2018 metų Šilutės mecenatą. Šis vakarą užbaigė Karališko Abiejų tautų respublikos choro ir orkestro „Korona“ atlikta pirmosios Lietuvoje operos sugrąžinimo premjera.

Tęsiant nuo 2011 metų einančią tradiciją, Šilutės ROTARY klubas, laikydamasis savo kiek paslaptingų tradicijų, išrinko ir šio vakaro metu paskelbė 2018 metų Šilutės mecenatą. Jis, po slaptos rinkimų procedūros, buvo paskelbtas iš trijų pretendentų, kurie taip pat buvo tą vakarą pagerbti.

Iš, kaip sakė šio renginio vedantysis Marijus Budraitis, 27 pasiūlytųjų šiam titului, buvo atrinkti trys kandidatai. Jais tapo Viešoji įstaiga „Kintai ARTS“, jau keletą metų rengianti Kintų vasaros festivalį. Nominaciją atsiėmė jo sumanytoja ir rengėja Audra Juodeškienė. Antruoju pretendentu buvo įvardintas Šilutės SOROPTIMOS moterų klubas – nominaciją atsiėmė jo atstovė Jūratė Gusevienė. Trečiuoju – Švėkšnoje paminklo 1918 metų Lietuvos nepriklausomybės signatarui Kazimierui Steponui Šauliui pastatymą finansavęs Vytautas Lygnugaris su žmona Sonata.

Galiausiai Šilutės ROTARY prezidentas Alfredas Markvaldas paskelbė slapto balsavimo rezultatus – 2018 metų mecenatų Šilutės ROTARY klubo narių sprendimu skelbiamas V.Lygnugaris su žmona Sonata. Jiems buvo įteikta pirmuoju miesto mecenatu laikomo Šilutės garbiojo piliečio Hugo Šojaus paminklo modelis.

Tačiau visam tam prasidedant, taip pat laikantis tradicijų, vardinėmis stipendijomis buvo apdovanoti geriausi Šilutės meno mokyklos auklėtiniai – Ernesta Tubutytė ir Pijus Piragovas. Jaunajam pianistui vienkartinę stipendiją skyrė ROTRY klubas, o Dailės skyriaus auklėtinei E.Tubutytei – Šilutės ROTARY klubo padalinys INNER WHEEL klubas.

Po šių iškilmingų ceremonijų, didžiąją ketvirtadienio vakaro dalį Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje tęsė po 380 metų į sceną grįžtančios pirmosios operos „Elenos pagrobimas“ Lietuvoje atlikimas. Ją šilutiškiams parodė iš Lietuvos ir Lenkijos muzikantų suburtas Karališkas Abiejų tautų respublikos choras ir orkestras „Korona“. Po dar kelių šio kūrinio premjerų Kupiškyje ir Jurbarke, Mindaugo karūnavimo dieną jis bus parodytas Valdovų rūmuose.

Be the first to comment on "Parama gabiausiems, Metų mecenatas ir karališkas koncertas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*