Paminėti jubiliejiniai Piktupėnų bibliotekos metai

Apsemtas peizažas ir aš jame mažas / Dairausi žmogaus. / Nuo kalno į slėnį / Žali Piktupėnų rugiai lig dangaus…
Lina Ambarcumian

Minint Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Piktupėnų filialo 70-metį ir 19-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Ateik – sužinok ir išmok“, Piktupėnų bibliotekoje organizuota literatūrinė-kraštotyrinė popietė „Kultūros ženklai Piktupėnų bibliotekoje“. Į renginį atvyko gausus būrys svečių: Pagėgių savivaldybės vadovai ir administracijos atstovai, kolegos bibliotekininkai, bibliotekos bičiuliai ir skaitytojai, Piktupėnų kaimo gyventojai. Svečius pristatė Piktupėnų filialo bibliotekininkė Nijolė Jogienė. Sveikinimo žodį tarė Pagėgių savivaldybės mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė bei Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Virginija Sirvidienė.

Šventinę popietę vedė Pagėgių savivaldybės Piktupėnų pagrindinės mokyklos istorijos mokytoja-metodininkė Nijolė Mickeliūnienė, kuri trumpai pristatė Piktupėnų kaimo istoriją. Eilėraščius apie knygą skaitė Piktupėnų pagrindinės mokyklos 10 klasės moksleivis Mantas Simanauskas ir 6 klasės mokinė Toma Dulcaitė. Muzikinius intarpus dovanojo lumpėniškės Ramutė Murauskienė ir Daina Masedunskienė.

Itin didelio susidomėjimo sulaukė dokumentinis filmas „Piktupėnų bibliotekos istorija“, kurį sukūrė Pagėgių savivaldybės Piktupėnų pagrindinės mokyklos būrelio „Pažink savo kraštą“ nariai ir jų vadovė Nijolė Mickeliūnienė. Šiame filme savo prisiminimais dalinosi dvidešimtmetį Piktupėnų bibliotekoje išdirbusi Kazimiera Bulinskienė, apie trijų metų darbą bibliotekoje pasakojo Aldona Mamkienė bei jau trečią dešimtį metų šioje bibliotekoje besidarbuojanti Nijolė Jogienė. Daug bibliotekos gyvenimo akimirkų užfiksuota ir sudėta į 35 minučių trukmės dokumentinį filmą, kurį norėtųsi dar tęsti ir tęsti…

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę, Ramutė Vaitkuvienė įteikė padėkas buvusioms bibliotekininkėms Aldonai Mamkienei ir Kazimierai Bulinskienei bei aktyviausiems ilgamečiams bibliotekos skaitytojams: Stefanijai Naujokienei, Reginai Steponavičienei, Stasei Mikaitienei, Melitai Vismantaitei ir Juozui Mažanavičiui. Už meilė knygai ir gimtajai kalbai, už krašto kultūros sklaidą, už ilgametį ir nuoširdų darbą Pagėgių krašto žmonėms padėkota ir Piktupėnų filialo bibliotekininkei Nijolei Jogienei įteikiant padėkos raštą ir asmeninę dovanėlę. Dailės darbų parodą „Pagėgių krašto vaizdai“ pristatė ir dainas, skambant gitaros stygoms, dovanojo Pagėgių savivaldybės Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos dailės ir kūno kultūros vyr. mokytojas, lumpėniškis Eligijus Kriaučiūnas. Mažosios Lietuvos tarme prašneko ir viktoriną „Atspėk žodį“ vedė Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos pradinių klasių mokytoja Jūratė Kriaučiūnienė.

Linksmai Lumpėniškių dainai nuskambėjus, visi svečiai ir šventės dalyviai vaišinosi jubiliejiniu tortu ir kitais saldumynais.

Karališkos pėdos, istorinės vietos
Ir medžiai seni užaugę ant kalno.
Prie motinos delno, ar grįšit jauni?
Gyventi, mylėti, rugių prižiūrėti ir mažo žmogaus
Tikėti kasdieną – žydės Piktupėnai ir pienėse lauks.
Lina Ambarcumian

Nijolė Jogienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Piktupėnų filialo bibliotekininkė

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Paminėti jubiliejiniai Piktupėnų bibliotekos metai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*