Pamario krašto duktė vaidins šilutiškiams

Pagaliau išvykų maršrutai buvo suderinti ir vienas iš įdomesnių bei savitesnių Lietuvos teatrų – Vilniaus kamerinis teatras – šiandien lankosi Šilutėje. Dieną vyks vaidinimas vaikams „Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai“, o vyresniesiems vakare  „Angliškas detektyvas“. Abejuose vieną pagrindinių vaidmenų kuria pamario krašto duktė – kintiškė Sima Tarvydaitė.   

Vidurdienį įvyks garsiojo pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno istorijų motyvais sukurto spektaklio „Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai“ premjera. Per savo gyvenimą Andersenas sukūrė daugiau nei 170 stebuklingų pasakų ir istorijų. 1835 metais parašyta „Princesė ant žirnio“ spindi tarp jų kaip ryškiausia žvaigždutė. Princo svajonės apie tikrą princesę, jos pasirodymas audros metu, minkščiausi žąsų pūkų patalai, įsiliepsnojusi karšta princo meilė ir net mažutis žirnis – viskas šioje istorijoje alsuoja poezija ir subtiliausia ironija. Tuo juk ir išskirtinė H.K.Anderseno kūryba – čia poetiškumas visada susipina su ironija, kilnūs jausmai – su gardžiu juoku, o pasaka, didžiulio Anderseno talento dėka, tampa įdomi ir mažiems, ir vyresniems. Šio spektaklio režisierius ir inscenizacijos autorius Vidas Fijalkauskas.

18 valandą Vilniaus kamerinio teatro aktoriai pristatys kiek pamirštą Lietuvos teatro scenoje detektyvo žanrą. Pagrindiniai veikėjai – seklys Šerlokas ir jo padėjėjas Vatsonas, kuriems atiteko amžiaus nužudymo byla: per 50 metų gimtadienio šventę savo rūmuose rastas negyvas seras Čarlzas Henkinsas. Anglų aristokratas mirė itin keistomis aplinkybėmis. Į žmogžudystės tyrimą, kuriam vadovauja garsiausias Anglijos miestelio detektyvas, įtraukiami ir žiūrovai. Spektaklio režisierius Ramūnas Cicėnas, pagal garsaus anglo Šerloko Holmso detektyvinį pasakojimą spektaklį kūrė kaip linksmą komediją, todėl ne kartą turėtų pasigirsti žiūrovų juokas. Dar prieš premjerą R.Cicėnas žadėjo, kad spektaklis žiūrovus skatins ir pagalvoti, ir juoktis iš pačios situacijos bei absurdo. „Tai – muzikinė komedija, tačiau čia svarbios pavydo, keršto, gobšumo, melo temos. Žinoma, su gera ironijos doze“, – sakė režisierius.

Scenoje dominuoja juoda ir balta spalvos, tarsi būtų nespalvotos fotografijos iš praeities, tačiau kartu jos sukuria žvilgančio stiliaus įspūdį. Kostiumų dailininkė – jaunosios kartos menininkė Goda Pelaitytė. Spektaklio metu skamba žinomų arijų ir dainų melodijos. Joms tekstus kūrė Rimantė Valiukaitė. Aktoriams akomponuoja Deimantė Ponelytė.

Kintiškė S.Tarvydaitė spektaklyje „Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai“ kuria pagrindinį – princesės vaidmenį. Detektyve ji bus guvernantė Anna. Šiame pasakojime ji taip pat gali turėti motyvų įvykdyti šiurpų nusikaltimą…

Taip pat vaidina Justas Vanagas, Aidas Barkauskas, Severina Špakovska, Indrė Jaraitė, Zigmantas V.Baranauskas, Paulius Valaskevičius, Arturas Varnas, Žaneta Jablonskytė.

Spektakliai vyks Šilutės kultūros ir pramogų centre.

Be the first to comment on "Pamario krašto duktė vaidins šilutiškiams"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*