Pagėgiuose vyko pleneras „Kultūros ženklai mažojoje skulptūroje“

2020 m. birželio 25 d. Pagėgių miesto stadione vyko Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Vydūnas: atminties ženklai Pagėgiuose“, dalinai finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos ir Pagėgių savivaldybės administracijos, pleneras „Kultūros ženklai mažojoje skulptūroje“.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę Ramutė Vaitkuvienė pristatė plenero kuratores – profesionalias dailininkes, dailės pedagoges iš Tauragės Vidą Karbauskienę, Jurgitą Navickienę ir Jolitą Ogintaitę. Viešnios supažindino plenero dalyvius su mažosios skulptūros kūrimo technikomis, galimų formų įvairove, idėjų perteikimo galimybėmis ir vizualiniu jų išpildymu.

Kadangi Pagėgiai yra Mažosios Lietuvos kultūros kryžkelė, kurioje filosofas, kultūros veikėjas Vydūnas yra palikęs ryškų kultūrinį pėdsaką, plenero metu buvo kuriami būtent su šiuo žymiu mąstytoju susiję ženklai.

Padėkos žodį plenero kūrinių autoriams tarė bei neišsenkančio kūrybinio įkvėpimo linkėjo Pagėgių savivaldybės mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė.

Neabejojama jog šie, skulptūrose atvaizduoti kultūriniai ženklai, prasminga ir iškilia nata įsilies į bibliotekininkų įgyvendinamo projekto „Vydūnas: atminties ženklai Pagėgiuose“ keliu prie bibliotekos kuriamą „Atminties skverą“. Siekiama, jog kiekvienas savivaldybės gyventojas, apsilankysiantis „Atminties skvere“, galėtų iš arčiau susipažinti su savo krašto istorija per lauke įrengtus kilnojamus kultūrinius objektus.

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja 

Nuotraukos iš Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos archyvo.

Be the first to comment on "Pagėgiuose vyko pleneras „Kultūros ženklai mažojoje skulptūroje“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*