Pagėgiuose – talentingų kraštiečių šiltų pokalbių, dainų bei poezijos vakaras „Gyvenimo slenksčiai“

Astos Andrulienės nuotr.

Vėsų 2021 m. rugsėjo 29 d. rudens vakarą jaukumu bei šiluma širdis užpildyti kvietė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka – čia organizuotas dviejų krašto kūrėjų – Gedimino Kačiulio ir Kęstučio Bytauto poezijos bei dainų vakaras „Gyvenimo slenksčiai“.

Šių dviejų talentingų asmenybių kūrybinis pasakojimas apie įvairių slenksčių bei vingių kupiną gyvenimo kelionę pradėtas muzikine gaida – Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės Mildos Jašinskaitės-Jasevičienės (vokalas) drauge su Kęstučiu Bytautu (gitara) atlikta jo kūrybos daina „Mano gyvenimas – muzika“. Šiuo muzikiniu kūriniu, pasak autoriaus, siekta įkūnyti mintį, jog pasitelkiant muziką ir kūrybą galima įveikti bet kokį gyvenimo slenkstį.

Vakaro metu žiūrovai buvo vedami ilgamečių buvusių Pagėgių krašto pedagogų, kūrėjų Kęstučio Bytauto ir Gedimino Kačiulio skirtingais gyvenimo tarpsniais išgyventų patirčių bei kūrybinio įkvėpimo slenksčiais, kuriuos atspindėjo autorinės dainos bei eilės. Jaukią nuotaiką kūrė šilti, jautrūs (kartkartėmis – su lengvo šmaikštumo prieskoniu) pokalbiai, kuriuose prisiminta meilė gimtajam kraštui bei pagarba gyvenimo kelyje sutiktiems žmonėms, prisiminimai apie profesinį kelią, sąsajos su Pagėgių kraštu.

Anot p. Kęstučio, dar vaikystėje gimęs pomėgis eiliuoti, jį lydi visą gyvenimą. Pirmieji autoriaus eilėraščiai publikuoti laikraštyje „Panevėžio tiesa“. Kiek vėliau pradėta rašyti dainas bei skambinti gitara. Gediminas Kačiulis atviravo, jog visada mylėjo knygą ir nuo pat ankstyvo amžiaus skaitymui skyrė prioritetinį dėmesį. Jau daugelį metų p. Gediminas muzikuoja, rašo eiles, tapo, o savo kūrybos darbus pristato ne tik Pagėgių krašte, bet ir kitose šalies vietovėse.

Eilės skambėjo, muzikos akordai aidėjo, o į renginį gausiai susirinkę Kęstučio Bytauto ir Gedimino Kačiulio artimieji, bendražygiai, bendraminčiai, bičiuliai užliejo juos gėlių žiedų bei gražiausių, šilčiausių sveikinimų jūra. Sulaukta ir itin malonios staigmenos: Gedimino Kačiulio buvęs mokinys – Pagėgių savivaldybės tarybos narys, literatas Remigijus Kelneris padovanojo savo mokytojui ne tik nuoširdžiausių  linkėjimų puokštę, bet ir akordeoną!

Bibliotekos vadovė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė, teikdama Kęstučiui Bytautui ir Gediminui Kačiuliui rožių žiedus, už įsimintiną vakarą dėkojo sakydama: „Šiandien tapome liudininkais to, kaip darniai gali suderėti žmonės, jų mintys, kokią gražią kūrybinę žiežirbą gali įžiebti draugystė. Kęstutis ir Gediminas yra puikus nuoširdžios draugystės pavyzdys – jie leido vienas kitam sužydėti, nepaprastai gražiai vienas kitą palaikė. O šiandieną mes matėme puikų to rezultatą šių dviejų talentingų vyrų kūrybos vakare „Gyvenimo slenksčiai“.“ Skirstytis neskubėta – kūrybinių atradimų vakaras pratęstas šnekučiuojantis prie arbatos puodelio.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė dėkoja Pagėgių savivaldybės kultūros centrui už pagalbą organizuojant šį renginį.

Nuotraukas iš susitikimo galima pamatyti čia…

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno  viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja 

Nuotraukų ir video autorė – Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Pagėgiuose – talentingų kraštiečių šiltų pokalbių, dainų bei poezijos vakaras „Gyvenimo slenksčiai“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*