Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje – susitikimas su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka, minėdama 18-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Kartu mes kuriame ateitį“, organizavo nuotaikingą susitikimą su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku (Kaunas). Dalyvauti susitikime panoro gausybė vaikų – Pagėgių savivaldybės Pagėgių pradinės mokyklos, Natkiškių Zosės Petraitienės, Piktupėnų pagrindinių mokyklų mokiniai, Pagėgių darželio-lopšelio „Bitutės“ grupės ugdytiniai bei kiti svečiai.

Rašytojas Virgis Šidlauskas – vaikų literatūros debiutantas. 2017 metais išleidęs knygą „Ulfas ir stebuklinga barzda“, šis kūrėjas pateko į respublikinės akcijos „Metų knygos rinkimai 2017“ geriausių Vaikų metų knygų penketuką. Šią knygą autorius dedikavo savo dukrai Atėnei, drąsiausiai iš visų mergaičių. Knygos herojus Ulfas – neklusnus berniukas, kuriam už iškrėstas išdaigas užaugo barzda. Savo kelionėje jis sutinka daug įdomių bei stebuklingų veikėjų ir patiria gausybę nuotykių.

Taip pat pristatyta 2018 metais išleista naujausia autoriaus knyga „Ugnikalniukas ieško draugų“, kurioje vienišam knygos personažui didžiausia svajonė – susirasti draugą, ne stebuklingą, o paprastą kaip lavoje virta spurga. Rašytojas į šių abiejų knygų pristatymą išradingai įtraukė ir susirinkusius mažuosius renginio dalyvius, kviesdamas kartu padainuoti dainas apie Ulfą, Ulfapotamiją, Kengūrpotamčiasnapį bei kitus knygelių personažus. Kartu su vaikais rašytojas piešė savo istorijų herojus, skaitė ištraukas bei atsakinėjo į smalsuolių klausimus.

Susitikimas su vaikų literatūros kūrėju Virgiu Šidlausku jauniesiems kraštiečiams paliko daug neišdildomų įspūdžių. Po renginio mažieji dalyviai galėjo įsigyti autoriaus knygų su autografu. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė pakvietė rašytoją Virgį Šidlauską susipažinti su pagėgiškių literatūriniais kūriniais, įteikdama svečiui bibliotekos parengtą, 2006 m. išleistą Pagėgių krašto literatų kūrybos rinktinę „Poezijos pilnatis“, o mažieji renginio dalyviai pradžiuginti tradiciniu saldainių lietumi.

Liudmila Fetingienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

 Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje – susitikimas su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*