Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje pristatytas žaidimas – galvosūkis

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka, minėdama Valstybės atkūrimo šimtmetį, visuomenei pristatė savo sukurtą išskirtinį stalo žaidimą-galvosūkį  „Mažosios Lietuvos širdy: kelionė po Pagėgių kraštą“, skirtą mokyklinio amžiaus vaikams. Ši mokomoji bei pažintinė priemonė padės vaikams vaizdingai gilinti istorijos, geografijos bei kultūros žinias apie Pagėgių savivaldybę, joje savo pėdas įmynusius žymius raštijos veikėjus ir šiose teritorijoje esančius lankytinus kultūros bei gamtos objektus.

Bibliotekoje buvo pristatytas įspūdingo dydžio žaidimas, kurį pirmieji išbandyti atvyko Pagėgių savivaldybės ugdymo įstaigų – Pagėgių pradinės mokyklos, Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos, Natkiškių Zosės Petraitienės ir Piktupėnų pagrindinių mokyklų – mokinių komandos bei kiti renginio svečiai. Jaunuosius dalyvius pažintiniu žaidimo keliu vedė smalsioji Nemuno papėdžių gyventoja Pelėda – nuolatinio bibliotekos bičiulio Pagėgių savivaldybės Socialinių paslaugų centro Vaikų užimtumo specialistė Rasa Ramanauskienė, padovanojusi vaikams daug linksmų akimirkų. Jai talkino šmaikšti, bet išmintinga komisija, kurią sudarė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė bei Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vitalija Ivanauskienė. Specialiai šiai progai iškilmingai papuoštos komisijos narės, drauge su Pelėda, padėjo komandoms įveikti šio naujo edukacinio žaidimo užduotis.

Linksmasis turnyras pradėtas Pagėgių savivaldybės mokyklų mokinių prisistatymu – jaunieji dalyviai ne tik pristatė linksmus komandos pavadinimus, šūkius, bet ir deklamavo eiles, dainavo dainas bei šoko lietuvių liaudies šokius. Vedėja Pelėda, kartu su mokiniais leidosi į linksmą, vaizdingą, kartais netikėtų iššūkių pilną kelionę po Pagėgių apylinkes, kurios sutilpo į spalvingą „žemėlapį“. Rytmetyje pristatyta sutrumpinta galvosūkio versija – vaikų pagrindinė užduotis buvo atsakyti į išmintingosios Pelėdos pateiktus klausimus apie Pagėgių kraštą, o teisingai atsakius, jiems buvo suteikiama galimybė mesti žaidimo kauliukus ir „keliauti“ su dideliais spalvotais galvosūkio bokšteliais.

Rytmetyje nestigo vaikų entuziazmo bei energijos. Visi dalyvavusieji, pasipildę savo žinių bagažą, pasivaišinę saldėsiais, dėkojo ir žadėjo grįžti į biblioteką žaidimą išbandyti savo draugų rate. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė –Jasevičienė atsisveikindama padėkojo dalyvavusiems ir pakvietė visus grįžti į biblioteką ir susirungti šiame edukaciniame žaidime su draugais, tėveliais, seneliais…

Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka kviečia visus atvykti ir išbandyti naująjį žaidimą-galvosūkį „Mažosios Lietuvos širdy: kelionė po Pagėgių kraštą“. Savo jėgas ir sėkmę patikrinti galėsite dviem būdais – stalo žaidime arba žaisdami kitokiame – įspūdingo dydžio formate. Laukiame Jūsų!

Liudmila Fetingienė
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje pristatytas žaidimas – galvosūkis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*