Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje – interaktyvusis žinių konkursas-protų mūšis

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su Tauragės Europe Direct informacijos centru, pakvietė Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 8a klasės moksleivius, kuriuos atlydėjo vyresnioji geografijos mokytoja Daiva Stankevičienė, įsijungti į organizuojamą edukacinę Europos kalbų dienos minėjimo pamoką.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja Asta Andrulienė trumpai apžvelgė, kad 2001 m. rugsėjo 26 d. Europos kalbų dieną pirmą kartą paminėjo Europos Taryba ir nuo tada ši diena minima kasmet, siekiant padidinti informuotumą apie Europos kultūrų bei kalbų įvairovę ir paskatinti visą gyvenimą mokytis kalbų, kaip teigiama – per kalbas galima pažinti svetimas kultūras, o svarbiausia, kad kalbos suvienija bendruomenes.

Žingeidiems, aktyviems moksleiviams suskirsčius į keturias komandas „Europietės“, „Protuoliai“, „Žalgiris“ ir „Žodis“,  vyko interaktyvusis žinių konkursas-protų mūšis „Kompiuterio kalba: apie Lietuvą, Europą ir pasaulį“. Mokiniai entuziastingai varžėsi tarpusavyje, siekdami teisingai atsakyti į virtualios viktorinos klausimus ir tokiu būdu papildyti savo žinių „bagažą“ bei laimėti puikių prizų. Konkursą laimėjo draugystė J

Tokio pobūdžio edukacinė Europos kalbų dienos minėjimo pamoka organizuota, norint paskatinti jaunąją kartą domėtis kalbomis, sudaryti sąlygas pasitikrinti bendrąsias žinias apie kalbų žinojimą, supratimą apie Europos kultūrinį paveldą, skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė dėkoja Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos direktoriui Vaclovui Navickui ir anglų kalbos mokytojai metodininkei Aušrai Zongailienei už gražų bendradarbiavimą organizuojant įvairias edukacines veiklas.

Asta Andrulienė,
 Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Liudmila Fetingienė

Be the first to comment on "Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje – interaktyvusis žinių konkursas-protų mūšis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*