Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje – akcija „Saugesnio interneto savaitė“

Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos gimnazistai. Liudmilos Fetingienės nuotr.

Šių metų vasario 4-9 dienomis vykstanti „Saugesnio interneto savaitė“ yra minima daugiau nei 120-yje šalių jau 16-ąjį kartą. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių naudojimąsi internetu bei skaitmeninėmis technologijomis. Šios akcijos šūkis – KURKIME GERESNĮ INTERNETĄ KARTU! 

Prie šios akcijos prisijungė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka bei filialai. Bibliotekos bendruomenė gali pasidžiaugti, kad į saugesnio interneto savaitės vykdomas edukacines veiklas įsijungė Pagėgių savivaldybės pradinės mokyklos IVab klasių mokiniai su mokytojomis Dalia Kuisiene ir Gražina Noreikaite, Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos IIIab klasės gimnazistai su mokytojomis Aušra Zongailiene ir Ona Mikašauskiene,  Piktupėnų pagrindinės mokyklos IV klasės mokiniai ir jų mokytoja Olga Otienė, Stoniškių pagrindinės mokyklos pradinių klasių moksleiviai su socialine pedagoge Laima Bagdoniene, Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos 3-4 klasių mokiniai su mokytoja Ligita Kazlauskiene.

Akcijos metu diskutuota kaip saugiai elgtis internete, kaip apsaugoti savo nuotraukas bei žinutes, kurias viešiname socialiniame tinkle „Facebook“. Peržiūrėtos vaizdo transliacijos apie internetines patyčias, aptarta kaip nuo to apsisaugoti ir kt.

Kiekvienam dalyviui buvo įteikti pažymėjimai ir lankstinukai, kuriuos parengė projekto ,,Prisijungusi Lietuva“ atstovai.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė dėkoja visoms švietimo ugdymo įstaigoms už gražų bendradarbiavimą, organizuojant įvairias edukacines veiklas.

Pasirūpinkime savo saugumu ir padėkime kitiems jaustis saugiems internete. Tik mūsų visų pastangomis mes kartu galime sukurti geresnį ir saugesnį internetą.

Projektą „Prisijungusi Lietuva“ įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Informacijos autorė Asta Andrulienė
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja

Be the first to comment on "Pagėgių Vydūno viešojoje bibliotekoje – akcija „Saugesnio interneto savaitė“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*