Pagėgių Vydūno bibliotekoje – interaktyvios varžytuvės „Atrask žinių lobyną!”

Lapkričio mėnesį Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka organizavo interaktyvias varžytuves „Atrask žinių lobyną!“, skirtas Pasaulinei mokslo dienai taikai ir vystymuisi paminėti. Rytmetyje svečiavosi Pagėgių savivaldybės Pagėgių pradinės mokyklos 2 klasės mokiniai kartu su mokytoja Lina Rimkuviene.

Pasiskirstę į keturias komandas, interaktyvaus edukacinio renginio dalyviai varžėsi, kuri komanda yra pati gudriausia ir greičiausia. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos interaktyviajame ekrane pateiktus įvairių mokomųjų dalykų kompleksą atspindintį galvosūkius ir užduotis vaikai sprendė žaismingai bei įdomiai rankutėmis liesdami išmanųjį ekraną. Žaisdami virtualų edukacinį žaidimą „Frepy“, mokiniai gilino lietuvių kalbos gramatines žinias bei skaitymo įgūdžius, turtino žodyną ir tobulino pažinimo procesą, taip pagerindami mokymosi rezultatus.

„Frepy“ žaidimo planetoje renginio dalyviai stengėsi pakeliauti ir sužaisti visus 24 žaidimus, kurių metu dėliotos įvairios muzikinės bei vaizdinės raidžių dėlionės, spręsti skiemenų jungimo galvosūkiai, grupuoti įvairūs gyvūnai, valgomi ir nevalgomi daiktai bei kt.

Virtualios edukacijos pabaigoje nuspręsta, kad visi dalyviai buvo be galo smalsūs, judrūs bei išmintingi, tad bibliotekoje nugalėjo draugystė ir kiekvienam iš jų įteiktos simbolinės dovanėlės.

Liudmila Fetingienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

3Mokiniai aktyviai dalyvauja interaktyviame žaidimeBendra renginio nuotrauka

Be the first to comment on "Pagėgių Vydūno bibliotekoje – interaktyvios varžytuvės „Atrask žinių lobyną!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*