Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje – interaktyvi pamoka „Saulės šeima“

Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje, minint Pasaulinę Žemės dieną, suorganizuota interaktyvi biologijos pamoka „Virtualus žvilgsnis į gamtą“, kurioje dalyvavo Pagėgių savivaldybės Piktupėnų pagrindinės mokyklos 6 klasės mokiniai, lydimi biologijos mokytojos Daivos Raudytės.

Pedagogės Daivos Raudytės vedamos pamokos metu mokiniai susipažino su bibliotekos  interaktyvaus ekrano galimybėmis ir išbandė įvairius inovatyvius bei virtualius mokymosi metodus. Šio edukacinio užsiėmimo dalyviai domėjosi gamtos mokslų įtaka visuomenei ir mus supančiai aplinkai bei gilinosi į gamtos reiškinių kitimų priežastis.

Smalsieji šeštokai linksmai ir entuziastingai sprendė virtualius lavinamuosius galvosūkius apie Žemę, jos padėtį ir judėjimą Saulės sistemoje, bendrais bruožais apibūdino Saulės sistemą bei žvaigždes. Jaunieji bibliotekos svečiai, atlikdami gausiai iliustruotas užduotis, susipažino su tokiomis naujomis sąvokomis kaip „planeta“, „asteroidas“, „meteoras“, „meteoritas“ ir kt. Taipogi moksleiviai aktyviai dalyvavo apvaliojo stalo diskusijoje, kurios metu analizuotos Žemės planetos palydovo – Mėnulio – bei jo fazių ypatybės, akcentuoti šio dangaus kūno  skirtumai ir panašumai su mūsų gimtąja Žeme.

Baigiamoji šios pamokos dalis – įgytų žinių įsisavinimas, ekrane pateiktas planetas „sudėliojant“ pagal tam tikrus nurodytus kriterijus: sandarą, dydį, temperatūros bei atmosferos būseną ir kt. Vaikai atsisveikinti neskubėjo: jie teigė supratę, jog mokymasis gali būti ne tik naudingas, bet linksmas, įdomus ir… virtualus!

Liudmila Fetingienė
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje – interaktyvi pamoka „Saulės šeima“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*