Pagėgių metraštininkės Astos Andrulienės įvertinimas

Vargiai ar dalyvaujantiems Pagėgių savivaldybės kultūriniame gyvenime reikia plačiau pristatinėti su retomis išimtimis bemaž visuose be išimčių su fotoaparatu dalyvaujančios ir plačiai besišypsančios Astos Andrulienės. Pamėgusi fotografavimą Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja labai nuosekliai jau daug metų fiksuoja visus svarbesnius Pagėgių krašto įvykius.  

O praėjusį penktadienį, gruodžio 15-tą, ji vyko į Kauną, kur ji pradėjo raškyti savo pomėgio vaisius. Ten jai buvo įteikti du nugalėtojos apdovanojimai: A.Andrulienės dvi fotografijos laimėjo prizines vietas – pirmąją ir antrąją.

002

Pirmoji vieta „Trispalvė saugo, vienija ir globoja“.

Kaune buvo susumuoti ir paskelbti Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos surengto fotografijų konkurso „Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai“ rezultatai. Tai buvo rudens viduryje paskelbtas konkursas, kuriame dalyvauti buvo kviečiami visi, kurie yra užfiksavę įdomesnes miestų bei miestelių ar kaimų bendruomenių veiklos ar gyvavimo akimirkas.

Kaip sakė A.Andrulienė, gruodžio 10 dieną buvo paskelbtos tik nominacijos ir nuotraukos bei jų autoriai, kurių užfiksuoti vaizdai pelnė daugiausiai taškų. Ji apsidžiaugusi, nes savo pavardę radusi tame sąraše. Tai jau buvo nemažas laimėjimas, nors jos pavardė ir buvo ten įrašyta sąrašo pabaigoje.

Visi iš to atrinktųjų sąrašo buvo kviečiami atvykti į Kauno „Park Inn by Radisson“ viešbutį, kur ir vyko nugalėtojų paskelbimas. O ten – džiugi Pagėgių metraštininkei naujiena: jos fotografija „Trispalvė saugo, vienija ir globoja“ – tapo miestų bendruomenių kategorijoje „Bendruomenė pasididžiavimo“ grupės pirmosios vietos nugalėtoja. O kategorijoje „Savanorystė“ nuotraukai „Laisvės yris“ skirta antroji vieta.

A.Andrulienė labai džiaugiasi šiais įvertinimais ir labai dėkoja visiems – ir pažįstamiems, ir nepažįstamiems, – kurie konkurse balsavo už jos nuotraukas. Balsavimas buvo atviras – visi Lietuvos žmonės galėjo atiduoti savo balsą už patikusią nuotrauką. O tai ir tai lėmė, kad jos pamatyti bei užfiksuoti vaizdai iš Pagėgių krašto bendruomenių gyvenimo buvo pripažinti geriausiais.

Antroji vieta „Laisvės yris“.

Antroji vieta „Laisvės yris“.

Atsiimant apdovanojimus jai draugiją palaikė Pagėgių savivaldybės mero patarėja Rita Vidraitė, Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė bei Pagėgių savivaldybės kultūros centro direktorė Svetlana Jašinskienė, kurios Pagėgių savivaldybės mero Virginijaus Komskio vardu įteikė gėlių puokštę ir dovaną.

„Šilainės krašto“ skaitytojų vardu sveikiname A.Andrulienę su šiuo aukštu įvertinimu ir linkime tolimesnės sėkmės fiksuojant krašto įvykius.

Be the first to comment on "Pagėgių metraštininkės Astos Andrulienės įvertinimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*