Pagėgių krašto bibliotekose – praūžė „Saugesnio interneto savaitė“

Astos Andrulienės nuotr.

2020 m. vasario 10-15 dienomis Lietuvoje buvo skelbiama „Saugesnio interneto savaitė“. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka ir filialai prisijungė prie šios iniciatyvos, kviesdami Pagėgių krašto vaikus, jaunimą, paauglius ir suaugusiuosius atkreipti dėmesį į elektroninę erdvę, kuri tapo neatskiriama mūsų gyvenimo dalimi, kurioje turime galimybę bendrauti, mokytis, pažinti pasaulį bei nepamiršti internete tykančių pavojų, saugoti save bei artimuosius.

Pagėgių bibliotekinė bendruomenė gali pasidžiaugti, kad akcijai „Saugesnio interneto savaitė“ skirtose ir vykdytose edukacinėse veiklose: „E. detektyvas“, „Interneto tyrėjas“, „Apuoko pamokėlė“, „Mano duomenys internete“, tiesioginėse pokalbių transliacijose: „Influenceris“ – ar tikrai svajonių gyvenimo būdas?“, „Sukčiai internete: kaip apsisaugoti?“, „Sekstingas: žaidimas ar nusikaltimas?“ bei dokumentinio filmo peržiūroje „Interneto valytojai“ apsilankė apie 500 Pagėgių krašto gyventojų.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė dėkoja visoms Pagėgių savivaldybės švietimo įstaigoms, Pagėgių krašto gyventojams už gražų bendradarbiavimą, įsijungiant į bibliotekų organizuojamas įvairias edukacines veiklas.

Projektą „Prisijungusi Lietuva“ įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Daugiau skaityti: http://www.pagegiusvb.lt/naujienos/naujienos-naujienos/pagegiu-krasto-bibliotekose-prauze-saugesnio-interneto-savaite/

 Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja

Be the first to comment on "Pagėgių krašto bibliotekose – praūžė „Saugesnio interneto savaitė“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*