Pagėgių krašto bibliotekininkai – 22-osios Vilniaus knygų mugės dalyviai

Manto Iljinovo nuotr.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bei filialų darbuotojai sėmėsi profesinių ir kultūrinių kompetencijų kėlimui vertingų žinių, 2022 m. vasario 24 d. dalyvaudami Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“, Lietuvos kultūros instituto bei Lietuvos leidėjų asociacijos organizuotoje 22-ojoje Vilniaus knygų mugėje, kurios šių metų tema – „Vaizdas kaip tekstas“.

Apsilankymo šiame bibliotekininkams ypač vertingame renginyje metu susipažinta su kiekvienos leidyklos pateiktu plačiu įvairiausių leidinių asortimentu. Bibliotekos bendruomenę maloniai nudžiugino susitikimai su savo literatūros kūrinių stendus čia pristačiusiais žymiais Lietuvos rašytojais. Savo autorines autografuotas knygas Pagėgių savivaldybės Vydūno viešajai bibliotekai, o drauge – ir jos skaitytojams, dovanojo pagėgiškė rašytoja Eglė Zakaraitė bei prozininkės Rasa Sagė ir Lavisa Spell. Vienas populiariausių šalies istorijos knygų autorius, kurio knygos sulaukė ir milžiniško Pagėgių krašto bibliotekų lankytojų susidomėjimo, TV laidų vedėjas Robertas Petrauskas apsidžiaugė gavęs bibliotekininkų kvietimą atvykti į Pagėgius bei pristatyti savo knygas. Su virtualios bibliotekos ELVIS specialistais aptartos bendradarbiavimo su viešosiomis bibliotekomis galimybės. Apsilankyta ir asociacijos AGATA organizuotoje „Muzikos salėje“.

Šalies didžiųjų viešųjų bibliotekų bei Lietuvos kultūros centrų  erdvėse vykusiose įvairiose vaikams, jaunimui bei suaugusiems skirtose interaktyviose, literatūrinėse, kūrybinėse, edukacinėse veiklose mielai dalyvavo ir pagėgiškiai bibliotekininkai. Su kultūros srities kolegomis taipogi aptartos ir bendrų iniciatyvų organizavimo Pagėgių krašto bibliotekose galimybės. Dalyvauta „Rašytojų kampe“ vykusiame poetės, prozininkės, muziejininkės Aldonos Ruseckaitės (su kuria literatūriniai susitikimai ne kartą organizuoti ir Vydūno viešojoje bibliotekoje) naujausios esė knygos „Per žarijas“ bei rašytojos, gydytojos Juttos Noak naujausio romano „Terakotinė moteris“ pristatyme.

Iš Vilniaus knygų mugės į Pagėgius sugrįžta dalijantis neišdildomais įspūdžiais bei įdomiais, kultūrinio ir bibliotekinio darbo tobulinimui skirtais sumanymais.

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Manto Iljinovo nuotr.

Be the first to comment on "Pagėgių krašto bibliotekininkai – 22-osios Vilniaus knygų mugės dalyviai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*