Pagėgių bibliotekoje svečiavosi Justė Arlauskaite – Jazzu

Jazzu Pagėgiuose. A. Andrulienės nuotr.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje svečiavosi ypatinga viešnia – viena ryškiausių šalies dainininkių, Lietuvos elektronikos, pop, eksperimentinės muzikos atlikėja, dainų autorė, televizijos projektų veidas, įvairių vaidmenų kino juostose kūrėja, daugybės muzikos apdovanojimų laureatė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Šios gilios asmenybės talentas įvertintas ne tik Lietuvoje (Auksinio disko laureatė „Auksinių diskų“ apdovanojimuose, daugiausiai M.A.M.A. muzikos apdovanojimų pelniusi atlikėja), bet ir Europoje (geriausia Baltijos šalių atlikėja MTV Europos muzikos apdovanojimuose).

Šį, 2021 m. rugsėjo 23 d. vykusį ir didžiulio Pagėgių krašto visuomenės susidomėjimo sulaukusį susitikimą su žymia menininke Juste Arlauskaite-Jazzu dovanojo elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“, valdantis elektros energijos srautus Lietuvoje bei palaikantis stabilų visos elektros energetikos sistemos darbą. Dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu ir su ja kartu atvykusį susitikimo moderatorių – visuomenininką, renginių, įvairių projektų organizatorių bei vedėją, Pilietinių iniciatyvų centro (Vilnius) vadovą Girvydą Duoblį sveikino ir susirinkusiesiems pristatė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Vadovė pasidžiaugė, jog bibliotekos rudens renginių ciklas prasidėjo šiltu, gražiai kultūrinei bendrystei suburiančiu renginiu.

Tardama sveikinamąjį žodį pagėgiškiams, vakaro viešnia Justė Arlauskaitė-Jazzu teigė besižavinti jaukiomis, moderniomis bibliotekos erdvėmis, atviravo čia pajutusi labai gerą aurą ir akcentavo norėsianti dar ne kartą sugrįžti naujiems susitikimams. Sulaukusi daug renginio dalyvių klausimų apie savo kūrybinį kelią ir ypač – apie jo pradžią, Justė Arlauskaitė-Jazzu pabrėžė, jog jos pašaukimas kurti yra įgimtas – visa dainininkės šeima yra prisilietusi prie muzikos, o tėvai nuo pat mažumės skatino jos norą muzikuoti ir lavino kūrybinius gebėjimus. Atlikėja dalinosi prisiminimais apie dar ansktyvoje paauglystėje atsiskleidusį savo muzikinį talentą, kuomet buvo parašyta pati pirmoji savos kūrybos daina, baigti mokslai muzikos mokykloje ir pradėta koncertuoti Lietuvoje bei užsienyje vykusiuose džiazinės muzikos koncertuose.

Dainininkė teigė, jog žmogaus varomąją galią sudaro meilė, kurią ji apibūdino kaip atviros širdies kalbą, ir kūryba, nes kurdamas žmogus tampa geresnis, emociškai brandesnis bei dvasiškai gilesnis. Kaip vieną esminių žmogaus reikmių kūrėja akcentavo sielos higieną, kurią ji pati siekia užtikrinti daug dėmesio skirdama gilinimuisi į psichologiją, švietėjišką literatūrą, įvairias dvasines praktikas bei saviritualus. To pasekoje, savo gyvenimą šiuo metu Justė Arlauskaitė-Jazzu įvardijo kaip kupiną spalvų, kurios atsiveria aktyviai dalyvaujant televizinėje, koncertinėje bei kūrybinėje veikloje.

Susitikimas nuskaidrintas dainininkės atlikta pirmąja savo kūrybos daina „Paskutiniai laivai“ bei vienu žymiausių, jautriausių ir patriotiškiausių muzikos kūrinių „Rudens naktis sustojo“. Dėkodama už įsimintiną, šviesų ir pakylėtos nuotaikos kupiną vakarą bei kviesdama dar ir dar kartą sugrįžti į Pagėgius, bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė vakaro svečiams Justei Arlauskaitei-Jazzu bei Girvydui Duobliui įteikė po simbolinę atminimo dovaną. Skirstytis neskubėta – norintieji galėjo įsiamžinti nuotraukoje su talentingąja ir charizmatiškąja viešnia Jazzu.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė širdingai dėkoja Pagėgių savivaldybės kultūros centrui bei Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklai už gražų bendradarbiavimą organizuojant šį renginį.

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno  viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė

Nuotraukas iš susitikimo peržiūrėti čia… 

Be the first to comment on "Pagėgių bibliotekoje svečiavosi Justė Arlauskaite – Jazzu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*