Pagėgių bibliotekoje – literatūrinio stalo žaidimo „Knygosūkis“ rytmetis

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje, Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Skaityklų skyriaus vyresniosios bibliotekininkės Jurgita Maciūtė ir Eglė Budrytė  pristatė pirmąjį Lietuvoje skaitymą skatinantį literatūrinį stalo žaidimą „Knygosūkis“. Žaidime sudalyvauti ir atnaujinti literatūrines žinias buvo pakviesti Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos IV bg klasės lietuvių kalbos ir literatūros A kurso moksleiviai ir jų lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Dalia Navickienė.

Pristatymo rytmetyje Ramutė Vaitkuvienė l. e. Vydūno viešosios direktorės pareigas pristatė žaidimo vedančiąsias bei palinkėjo gero ir produktyvaus žaidimo. Viešnių Jurgos ir Eglės teigimu, šio projekto tikslas – jaunimo skaitymo skatinimas, pasitelkiant tokias patrauklias priemones kaip literatūrinis stalo žaidimas ar literatūrinis protų mūšis. Tokiu būdu siekiama skatinti domėjimąsi geriausiais lietuvių ir užsienio literatūros kūriniais bei jų autoriais. Prie žaidimo kūrimo prisidėjo tokie žymūs Lietuvos literatūros ir meno kūrėjai kaip Andrius Mamontovas, Nijolė Narmontaitė, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius (grupė „Skylė“), Vytautas Juozapaitis, Justinas Žilinskas bei kt.

Susiskirstę į „Geltonųjų, „Juodųjų“ „Raudonųjų“, „Rausvųjų“ ir „Žaliųjų“ komandas, gimnazistai entuziastingai varžėsi tarpusavyje, siekdami teisingai atsakyti į maždaug pusšimtį viktorinos klausimų. Žaisdami, moksleiviai turėjo galimybę pasitikrinti savo lietuvių ir užsienio literatūros žinias, o atsakant į klausimus – panaudoti ne tik literatūros, bet ir matematikos, geografijos, istorijos, užsienio kalbų išmanymą, tokiu būdu papildant savo sukauptų žinių „bagažą“, o taipogi – gauti palankų mokytojos vertinimą bei laimėti puikių prizų. Žaidimo metu, kaip pagalba siekiant įminti „Knygosūkio“ klausimus, buvo naudojami išmanieji mobilieji telefonai, kurie leido pagilinti informacijos paieškos žinias.

Turnyrą laimėjo „Geltonųjų“ komanda, garbingos 2-oji ir 3-ioji vietos atiteko „Rausvųjų“ ir „Juodųjų“ komandoms, jie buvo apdovanoti Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos įsteigtomis dovanomis – suvenyrais bei diplomais.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė dėkojo Klaipėdos apskrities viešajai Ievos Simonaitytės bibliotekai už padovanotą žaidimą „Knygosūkis“ bei darbuotojoms Jurgitai ir Eglei už įdomiai pristatytą ir pravestą žaidimą.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka kviečia visus literatūros mėgėjus ateiti į biblioteką ir pažaisti stalo žaidimą „Knygosūkis“.

Straipsnio ir nuotraukų autorė Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėjos

Be the first to comment on "Pagėgių bibliotekoje – literatūrinio stalo žaidimo „Knygosūkis“ rytmetis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*