Pagėgių bendruomenės 19 Kalėdų Senelių keliavo į suvažiavimą Trakuose

2018 m. gruodžio 8 d. Pagėgių bendruomenės trečiojo tūkstantmečio Kalėdų Seneliai su linksma palyda – elniu Rudolfu, lokiais, kiaule, paršeliu ir kitais personažais, dalyvavo  Lietuvos Kalėdų senelių suvažiavime Trakuose.

Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, kartu su Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga pagėgiškius į Trakus pakvietė jau antrą kartą. Į renginį atvyko ir Lietuvos  Kalėdų Senelių vyriausiasis – Kalėda. Čia buvo pasirašyta Gerumo Deklaracija vaikams. Trakiškiai turėjo progą pašokti aplinkui eglutę su visu pulku Kalėdų Senelių, įsiamžinti įspūdingose nuotraukose, o pagėgiškiai – dar ir traukinuku linksmai pasivažinėjo.

Pakeliui namo šventiškai nusiteikusi bendruomenės komanda aplankė Kauno miesto Kalėdų eglę, netikėtai gausiu būriu pasirodę pradžiugindami kauniečius ir miesto svečius.

Pagėgių bendruomenė turi gražią tradiciją – antrąją Kalėdų dieną persirengti Kalėdų Seneliais ir aplankyti senelių namus bei pasveikinti visus tądien sutiktus žmones. Šios tradicijos pradžia – 2008–ieji. Bendruomenei įgyvendinant projektą „Kaimynai, būkime sveiki ir saugūs“, 8 bendruomenės savanoriai persirengė Gėrio nešėjais. Nuo tada kasmet Pagėgių Kalėdų Senelių padaugėja po vieną – šiemet, gruodžio 26 d., jų žada susirinkti devyniolika.

Tądien Kalėdų Seneliai apsilankys Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčioje, tradiciškai aplankys senelių namus. Prie miesto eglutės atėjusieji su kaukėmis būna apdovanojami. Šiemet čia Kalėdų Seneliai pagėgiškių laukia 13.00 val.

Pagėgių bendruomenės pirmininkas Edmundas Incius entuziastingai ir kantriai buria bendruomenę renginiams ir pats juose dalyvauja, o Kalėdų Senelių pasirodymuose jis visada – vyriausiasis Kalėdų Senelis.

Kartu su Kalėdų Seneliais keliavo ir kelionę aprašė Lina Ambarcumian, viską fotografijose įamžino Pagėgių 100–mečio fotografė Asta Andrulienė.

Lina Ambarcumian,
Pagėgių bendruomenės narė

Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Pagėgių bendruomenės 19 Kalėdų Senelių keliavo į suvažiavimą Trakuose"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*