Pagėgiose biblioteka kvietė į tradicinį „Juodojo katino kiemą“

Šurmuliuojant Pagėgių krašto šventei „Pagėgiai – laiko labirintuose“, kurios tema šiais metais buvo „Šimtmečio menų sodas“, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka visus vaikučius bei jų tėvelius laiką linksmai praleisti kvietė „Juodojo katino kieme“, kurį kasmet globoja Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis ir AB Vilkyškių pieninė generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Renginys pradėtas Pagėgių sportinių šokių klubo „Kubana“ šokėjų atliktais pasirodymais, kurie sveikino visus su miesto švente ir kvietė prisijungti prie sportinių šokių klubo kolektyvo. Visi maži ir dideli buvo kviečiami į nuotaikingą ir pamokantį spektaklį – pasaką apie ,,Vilką, ožką ir 7 ožiukus“, kurį pristatė Pagėgių savivaldybės kultūros centro Natkiškių kultūros namų jaunimo dramos būrelis (vadovė Rasa Armonienė).

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos darbuotojos, įkūnijusios įvairiausius  personažus, kvietė vaikučius prisijungti prie įvairių „Juodojo katino kiemo“ edukacinių veiklų. Jaunieji šventės svečiai galėjo pasimėgauti masažo malonumais – basomis kojytėmis pereiti masažuojantį „Sveikatingumo taką“. Grožio salone kartu su raganaite bei ledo šalies karaliene „Elza“ pasigražinti įvairiais spalvotais piešiniais ant veidelių. Šventės dalyviai ir svečiai klausėsi bei patys grojo bibliotekos kolektyvo sukurtu, įvairiomis vaivorykštės spalvomis nudabintu muzikos instrumentu. Linksmasis klounas kvietė pasigaminti įvairių dydžių bei formų muilo burbulus, suteikdamas vaikams džiaugsmingų akimirkų. Taip pat mažųjų šventės dalyvių laukė kūrybinės dirbtuvėlės, kur buvo galima marginti piešinukus, spalvinti įvairius knygų personažus bei lipdyti modelinu bei plastelinu. „Žirafa“ kvietė visus ne tik šokti ir dainuoti, bet ir dėlioti A3 formato dėliones, kuriose pavaizduotos Pagėgių krašto vietovės ir objektai, susiję su šviesuoliu Vydūnu.

Jauniesiems šokėjams bei spektaklio artistams įteikti „Juodojo katino kiemo“ globėjų dovanoti skanėstai.

Liudmila Fetingienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja 

Nuotraukų autorė
Asta Andrulienė

dideliu_burbulu_fiesta linksmasis_grozio_salonas_puosia_vaikuciussokiai_su_katinu_ir kitais _personazais

Be the first to comment on "Pagėgiose biblioteka kvietė į tradicinį „Juodojo katino kiemą“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*