Nuotaikinga valstybės atkūrimo diena Švėkšnoje

2017 m. kovo 10 d., susirinkę švėkšniškiai linksmai ir nuotaikingai minėjo Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Švėkšnos ekspozicinis padalinys ir Šilutės turizmo informacijos centro filialas – Švėkšnos Tradicinių amatų centras – pakvietė į kavinę „Viesulas“. Čia buvo surengtas „Protmūšio“ žaidimas. Žinias demonstravo net aštuonios komandos, kurių kiekvieną jų sudarė po penkis žaidėjus. Organizatoriai labai džiaugiasi aktyviu jaunimo įsitraukimu – dalyvavo net dvi Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos komandos, viena komanda atvyko iš Veiviržėnų „Jurgio Šaulio“ gimnazijos. O taip pat dalyvavo ir jau baigę gimnaziją, bet vis dar aktyviai besidomintys Švėkšna jaunuoliai.

Minint 27-ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines, visi susirinkę, kartu su Inkaklių kaimo kapela „Ašvelė“ vieningai sugiedojo Lietuvos himną.

Muzikiniu klausimu žaidimą pradėjo Inkaklių kaimo kapela „Ašvelė“. Po jo – buvo kiti, kurių iš viso buvo 30. Pertraukų metu žinias pasitikrinti galėjo ir susirinkę žiūrovai bei palaikymo komandos. O taip pat galėjo pasiklausyti Švėkšnos gimnazisčių atliekamų kūrinių.

Pirmąją vietą laimėjo Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokytojų komanda „Saulė“, antroji atiteko šokių kolektyvo „Šalna“ komandai, trečiąją vietą iškovojo „Diemedžio“ ugdymo centro komanda. Tiesa, „Saulė“ ir „Šalna“ surinko po vienodai  balų, tad nugalėtojus teko nustatyti papildomo klausimo pagalba, į kurį, net neišgirdęs klausimo iki galo, atsakė „Saulės“ komandos narys Vaidotas Didžiūnas.

Visi dalyviai buvo šventiškai pasipuošę, dauguma komandų buvo pasidabinę trispalvės spalvomis, kita lietuviška simbolika. Ypatingai dėmesį traukė „Saulės“ ir „Šalnos“ komandų apranga.

Vakaras sulaukė ypatingo rėmėjų dėmesio. Jais buvo gausus būrys vietos verslininkų: J. ir A.  Paldauskai, S. ir J.  Oželiai, V. ir A. Danielkai, R. ir R. Paulauskai, A. ir A. Martinkai, A. ir A. Bumbliauskai, Ž. ir T. Klumbiai. Pagrindinius prizus įsteigė ViktorijaToliušytė – „Katu Katu kepyklėlė“ ir Ramutė bei Viktoras  Kungiai.

Šventinio „Protmūčio“ rengėjai širdingai dėkoja visiems prisidėjusiems ir visiems dalyvavusiems.

Muziejininkė Monika Žąsytienė

Be the first to comment on "Nuotaikinga valstybės atkūrimo diena Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*