Muzikos šventė su V.Genyte ir Z.Levickiu  (VIDEO)

Kuo toliau, tuo labiau pagreitį įgauna Šilutės vasaros muzikos festivalis „Muzikinė verdenė“. Liepos 26 dienos pavakare Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje skambėjo „Auksinės klasikos ir miuziklų dainos“. Jas atliko dainininkė Vaida Genytė ir smuikininkas Zbignevas Levickis. Jiems fortepijonu akomponavo Lauryna Lankutytė.

Greičiausiai su pasakymu, kad penktadienį atėję į šį koncertą pateko į tikrą muzikos ir žodžio šventę sutiks visi, kurie tam rado laiko. Niekas nesitikėjo, kad iš sostinės į Šilutę atvažiavę muzikantai, savo koncertą pradės netradiciškai – V. Genytė pasirodė iš už šono, o smuiku grieždamas Z.Levickis atėjo pro paradines duris. Na, o tuomet prasidėjo – kiekvienas kūrinys buvo palydimas kišenėje žodžio neieškančio smuikininko komentaru. Levickis ne tik pristatydavo būsimą kūrinį, bet šmaikščiai paaiškindavo, kaip jį klausyti, ar kokius negalavimus ši muzika išgydyti gali. Belikdavo toliau V.Genytei dainuoti. Daugeliui iš senų laikų pažįstama pramoginių dainų atlikėja pasirodė ir nuostabi klasikos atlikėja turinti sodrų išlavintą operinį balsą.

Šio koncerto repertuare buvo ir klasikinių, ir pramoginių šių muzikantų atliekamų kurinių, kurių skambesys iki pat bažnyčios skliautų viršaus užpildė bažnyčios erdvę. Tai negalėjo nejaudinti gausiai susirinkusiųjų į šį koncertą. Nors svečių pasirodymas truko bemaž pusantros valandos, atrodo, kad tai tevyko tik kelios akimirkos. Žiūrovai buvo labai dėkingi muzikantams už nuostabią muziką V.Genytės Z.Levickio ir L.Lankutytės, komentarus bei be galo šių žmonių sukurtą nuostabią visų nuotaiką.

Kitas „Muzikinės verdenės“ koncertas – rugpjūčio 15 d. Koncertuos Joana Gedmintaitė (sopranas) ir Dainius Puišys (baritonas). Jiems akompanuos kvartetas „ART VIO“.

Be the first to comment on "Muzikos šventė su V.Genyte ir Z.Levickiu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*